Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μποτιλιάρισμα και αυταρχισμός στα διόδια Αιγινίου

Μας το έστειλε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
 ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

     Μποτιλιάρισμα και αυταρχισμός
Καθαρά Δευτέρα η επιστροφή εκδρομέων από Πιερία προς Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκε με μποτιλιάρισμα στα Διόδια Αιγινίου μήκους
εκατοντάδων μέτρων. Παρά τη σαφή υποχρέωση της εταιρείας να διακόψει την λειτουργία διοδίων διευκολύνοντας τους οδηγούς, δεν το έκανε επί πολλές ώρες.  Χρειάστηκε η επίμονη παρέμβασή μας για να «ανοίξουν» τα διόδια.
Όμως ο αυταρχισμός της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» υπό την ανοχή της κυβέρνησης, φάνηκε πάλι σε όλο της το μεγαλείο.  Δημιουργήθηκαν επί ώρες συνθήκες παρακώλυσης κυκλοφορίας, ανασφάλειας και ρύπανσης από χιλιάδες εγκλωβισμένα οχήματα, δημιουργώντας στους οδηγούς την εικόνα της διαδρομής με ταλαιπωρία και ανασφάλεια και άρα την εικόνα της αποκρουστικής Πιερίας.
Η εταιρεία απέδειξε ότι χωρίς την επιμονή μας και την παρουσία μας δεν προτίθεται να απελευθερώνει τα διόδια όταν υπάρχει μποτιλιάρισμα προφανώς για να μην χάνει εισπράξεις.  Και η αρμόδια κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν προτίθεται να την ελέγξει.
Ο αγώνας όμως των πολιτών συνεχίζεται και θα επιβάλει σύντομα όχι μόνο την περιοδική συνθήκες συνωστισμού απελευθέρωση αλλά και την οριστική κατάργηση των διοδίων του αποκλεισμού της Πιερίας.

Αιγίνιο 20 – 03 – 2013
     Το Γραφείο Τύπου
   της Επιτροπής Αγώνα 
 Δήμου Πύδνας – Κολινδρού