Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ξηλώθηκε ο διοικητής της Τράπεζας Κύπρου κατ' εντολή της τρόικας!

- Εκτός Τράπεζας Κύπρου μετά από υπόδειξη της τρόικας είναι εδώ και λίγη ώρα ο διευθυνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Γιάννης Κυπρής
- Η τρόικα είχε ζητήσει να γίνει αυτό από την περασμένη εβδομάδα!
- Όλες οι εξελίξεις από το www.newsit.com.cy


Καταιγιστικές εξελίξεις σημειώνονται στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των διεργασιών για εφαρμογή των προνοιών του μνημονίου διάσωσης της Κύπρου.

Το πρωί, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, έπαυσε το διοικητικό συμβούλιο καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, Γιάννη Κυπρή, προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή της απόφασης για εξυγίανση της τράπεζας και η συγχώνευσή της με την «καλή» Λαϊκή Τράπεζα.

Τον κ. Κυπρή ενημέρωσε ο ίδιος ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.

Η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη με βάση τη νομοθεσία για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου και για να μπορέσει να λειτουργήσει η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί μετά την απορρόφηση της "καλής" Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου.

Η απαίτηση της Τρόικας για την παύση της ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου, είχε διατυπωθεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά δεν υπήρξε συμμόρφωση...

Χθες, μετά την ανακοίνωση διορισμού διαχειριστή της Τράπεζας Κύπρου, ο πρόεδρος Ανδρέας Αρτέμη και τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, επειδή δεν είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τη Τράπεζα Κύπρου. Οι παραιτήσεις δεν έγιναν αποδεκτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.newsit.com.cy


newsit.gr/