Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έλληνες και Ιταλοί οικονομικοί μετανάστες στην Αλβανία


Ποιος θα το περίμενε! Παλαιότερα λέγαμε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο η φράση Αλβανός τουρίστας», ώσπου έφθασε η σκληρή πραγματικότητα του Έλληνα μετανάστη στην... Αλβανία!

Αύξηση του αριθμού Ιταλών και Ελλήνων πολιτών που έχουν αποκτήσει άδεια εργασίας στην
Αλβανία για το 2013 παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, που επικαλούνται στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας της χώρας και τα οποία μεταφέρει σε έγγραφό του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στα Τίρανα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης το 2012 απέκτησαν άδεια εργασίας στην Αλβανία 372 Ιταλοί και 388 Έλληνες.
Επίσης, σύμφωνα με άρθρο της «Γκαζέτα Σκιπτάρε», η περιοχή της Κορυτσάς έχει επηρεαστεί από την κρίση στην Ελλάδα, καθώς οι περισσότερες εταιρείες ένδυσης και υπόδησης δουλεύουν με παραγγελίες από τη χώρα μας.
Μόνο τον Ιανουάριο του 2013, σημειώνει το άρθρο, 15 επιχειρήσεις έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με τις ελληνικές, ενώ φας ελληνικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνταν στην Κορυτσά. έχουν κηρύξει πτώχευση από τον Νοέμβριο και πολλές άλλες έχουν μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων.

http://aftonomi.gr/