Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σχετικά με το διαφημιστικό spot ''Πού πάει το αγόρι;''

Μας το έστειλε ο .ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ.... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
Κύριε Κοκλώνη
Σχετικά με το διαφημιστικό σας spot ''Πού πάει το αγόρι;''...
Ειλικρινά λυπάμαι που με τόση ελαφρότητα στο βωμό του κέρδους προσβάλλετε τόσο βάναυσα έναν ολόκληρο κλάδο...
Νομίζω ότι είδη έχετε γίνει δέκτης κάποιων επιστολών διαμαρτυρίας από
άλλους συναδέλφους..

Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω η λιγότερο από αυτά που σας έγραψε στην επιστολή του ο συνάδελφος κύριος Θανάσης Πουλόπουλος και να δηλώσω ότι συμφωνώ απόλυτα με τα όσα σας γράφει ..
Εγώ θέλω να σας κάνω μια επαγγελματική πρόταση και είναι η εξής : Γιατί δεν κάνετε μία ανάλογη διαφήμιση με αντίστροφους ρόλους ;η ακόμα κάτι ποιο προχωρημένο να το κάνετε με ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που σε καθημερινή βάση βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή προσπαθούν να φτάσουν στο ΟΝΕΙΡΟ και την ΕΛΠΙΔΑ δηλαδή στο << ΤΟΡΙΝΟ >> κατ εσάς ; ;
Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η πρότασή μου, θα μπορούσα να σας δανείσω και αληθινά πλάνα από το ντοκιμαντέρ που έκανε η Ο.Φ.Α.Ε. (Ομοσπονδία Φορτηγών αυτ/στών Ελλάδος ) για αυτό το θέμα ..
Φυσικά αυτό για να το κάνετε θέλει ΑΝΔΡΕΙΑ και ΤΟΛΜΗ διότι θα βρεθείτε σίγουρα στο μάτι του κυκλώνα κάτι που ίσως δεν θα θέλατε ούτε καν στα καλύτερα όνειρα σας ..
Αν θα τολμούσατε κάτι τέτοιο τότε ειλικρινά θα μπορούσα να αποδεχθώ όλα αυτά που γράψατε απαντώντας στην επιστολή του συναδέλφου Θανάση Πουλόπουλου ..
Μέχρι τότε επιτρέψτε μου να έχω την πλέων απαξιωτική άποψη τόσον για εσάς ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ως υπευθύνου αυτής της ομάδας αλλά και ολόκληρης της ομάδας αλλά και τις συγκεκριμένης ΕΤΑΙΡΙΑΣ για την οποία έγινε η εν λόγο ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ και όχι διαφήμιση ..

Αναμένοντας την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της .

Αλχαζίδης Αναστάσιος πρώην Πρόεδρος ¨ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ " ..



Οι επιστολές του κυρίου Πουλόπουλου .
Thanos Poulopoulos Προς: Εταιρεία Airfasttickets Αθήνα 27/3/2013
Σε προσοχή : κυρίου Νικόλαου Κοκλώνη

Κοινοποίηση : Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορτηγών Δημόσιας Χρήσεως
Κοινοποίηση : Σωματείο Φορτηγών Δημόσιας Χρήσεως Ο Άγιος Παντελεήμων

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Αξιότιμε κύριε με αυτή την επιστολή θέλω να διαμαρτυρηθώ , και να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου για των απαράδεκτο τρόπο που επινοήσατε, για να διαφημίσετε τις υπηρεσίες της εταιρεία σας .

Απορώ πως μια εταιρεία σαν την δίκια σας , με άξιες και όραμα όπως το δηλώνετε στα κείμενα σας στο web site σας , έγκρινε αυτή την άθλια διαφημιστική πρόταση προβολής της εταιρεία σας , υποτιμώντας και προσβάλλοντας των κλάδο των Αυτοκινητιστών .

Άρθρο 5
1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

Κλείνοντας ζητώ από εσάς :
A. Να σταματήσει άμεσα η μετάδοση του τηλεοπτικού spot.

B. Να δημοσιεύσετε επιστολή που να ζητείτε συγγνώμη από των κλάδο των Αυτοκινητιστών.

Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθείτε άμεσα , ζητώ από το Σωματείο και την Ομοσπονδία που ανήκω να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες , έτσι ώστε να αποκατασταθούν άμεσα η φήμη και η υπόληψη 33.000 Συναδέλφων μου .

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Πουλόπουλος

Τέως Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών Δ.Χ 




Η απάντηση της εταιρείας στην επιστολή που τους έστειλα στις 27/3/2013
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σκοπός της τηλεοπτικής διαφήμισης της AirFastTickets είναι να περάσει το μήνυμα ότι μπορούν να ταξιδεύουν όλοι οικονομικά και χωρίς ευτράπελα, με χιουμοριστικό και σατιρικό τρόπο και σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να προσβάλει οποιονδήποτε. Η AirFastTickets διατηρεί γραφεία σε πέντε χώρες και είναι μια ελληνική εταιρεία που αποδεδειγμένα προάγει την ισοτιμία στο εργασιακό περιβάλλον και έχει επιδείξει την ευαισθησία της σε ζητήματα κοινωνικής ευθύνης. Η διαφήμιση είναι μέρος εξελισσόμενου σεναρίου με στόχο την πρόκληση υγιούς ενδιαφέροντος για την AirFastTickets και σκοπό τη διασκέδαση του τηλεοπτικού κοινού. Η επικοινωνιακή μας προσέγγιση είναι χιουμοριστική και μόνο, και λυπούμαστε ειλικρινά για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Η ομάδα της AirFastTickets.gr .

Αξιότιμοι κύριοι η απάντηση που μου δίνετε θεωρό ότι επέτυχε αυτό που δεν κατάφερε το τηλεοπτικό spot δηλαδή είναι για γέλια , αν θέλατε προκαλέσετε ένα υγιές ενδιαφέρον θα μπορούσατε να είχατε κάνη αλλά διαφημιστικά σενάρια όπως πχ:
1. Σενάριο κοινωνικής ευθύνης , να πρωταγωνιστή μια πενταμελής οικογένεια .
2. Σενάριο για την διασκέδαση του τηλεοπτικού κοινού , να πρωταγωνιστούν ο ι πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας που θα θέλουν να φύγουν όπως όπως από την χώρα με εισιτήρια από την εταιρεία σας
Εσείς όμως στο βωμό του χρήματος προτιμήσατε να θίξετε την ευγενή τάξη των οδηγών -ιδιοκτήτων φορτηγών , επανέρχομαι στην πρώτη επιστολή και ζητώ αν δεν το έχετε κάνη ήδη να σταματήσει άμεσα η μετάδοση του τηλεοπτικού spot και να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη , η με την μορφή τηλεοπτικής μετάδοσης, η με δημοσίευση σε ημερήσια εφημερίδα , αν δεν ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα μου το λόγο θα έχουν τα Ελληνικά δικαστήρια 


Με εκτίμηση ,
Θανάσης Πουλόπουλος
Τέως Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών Δ.Χ