Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Οι κληρώσεις του UEFA Champions League και του Europa League

Η κληρωτίδα δεν έβγαλε clasico στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το μεγάλο ματς δεν λείπει, με την Μπάγερν Μονάχου να αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους!

Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους είχαν συναντηθεί πριν από τρεις χρονιές στους ομίλους. Πλέον,
αποτελούν το πιο δυνατό ζευγάρι που έβγαλε ο Στιβ ΜακΜάναμαν από την κληρωτίδα για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Παρί και Μπαρτσελόνα είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του Kυπέλλου Κυπελλούχων το 1997, ενώ τελευταία φορά είχαν συναντηθεί στην ίδια φάση το 1995. Ο Ζλάταν λοιπόν αντιμετωπίζει την παλιά του ομάδα με τη φανέλα των Παριζιάνων, αν και στο πρώτο ματς της Γαλλίας θα λείπει λόγω τιμωρίας.

Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλατά τέθηκαν αντιμέτωπες το 2001, στα προημιτελικά. Ήταν η τελευταία φορά που οι Τούρκοι έφτασαν σε αυτή τη φάση και μάλιστα είχαν κερδίσει στο πρώτο ματς! Η πρωτάρα στη φάση Μάλαγα, απέφυγε το «μεγαθήριο» και οι μάχες της με τη Ντόρτμουντ αναμένονται αμφίρροπες μεν, εντυπωσιακές δε!

Τα ματς θα διεξαχθούν στις 2/3 και 9/10 Απριλίου, ενώ στις 12 Απριλίου θα γίνει η κλήρωση στη Νιόν για τα ημιτελικά. Οι αγώνες της επόμενης φάσης θα διεξαχθούν στις 23/24 Απριλίου και 30 Απριλίου/1 Μαΐου.

Τα ζευγάρια:
Μάλαγα-Ντόρτμουντ
Ρεάλ-Μαδρίτης-Γαλατάσαραϊ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου-Γιουβέντους

http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/380942-xoris-clasico-ntermpi-mpagern-gioybe



Xαμόγελα για Τότεναμ!



Η Τότεναμ θα έχει σχετικά εύκολο έργο στους «8» του Europa League, αφού κληρώθηκε με την Βασιλεία. Με τη Ρούμπιν η Τσέλσι, Φενέρ-Λάτσιο, Μπενφίκα-Νιούκαστλ τα υπόλοιπα ζευγάρια!

Οι φετινές ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά ήταν όλες διαφορετικές από την προηγούμενη χρονιά, έχοντας ανάμεσά τους και την περσινή Πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, μαζί με δύο ακόμα αγγλικές, την ώρα που στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπήρχει ούτε μία. Οι πιθανότητες για «εμφύλιο» ήταν αρκετές, ωστόσο αυτός αποφεύχθηκε!

 Η Τότεναμ έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στη Βασιλεία, την οποία αντιμετωπίζει για πρώτο φορά, όπως και η Τσέλσι με τη Ρούμπιν. Οι Ρώσοι θα επισκεφτούν το Λονδίνο για δεύτερη φορά, έχοντας χάσει πέρυσι στους ομίλους με 1-0 από τους Σπερς. Η Βασιλεία είχαν φτάσει στα προημιτελικά την περίοδο 2005/06 και είχαν αποκλειστεί από μία άλλη αγγλική ομάδα, την Μίντλεσμπρο.

Το ματς της Μπενφίκα με τη Νιούκαστλ αποτελεί το πιο αμφίρροπο της φάσης, με τις δύο ομάδες να μην έχουν συτναντηθεί ξανά στο παρελθόν. Αν πάντως προκριθούν οι «Αετοί», τότε μπορεί να αντιμετωπίσoυν την Τότεναμ στα ημιτελικά, όπως είχε συμβεί το 1961/62, όταν και είχαν κατακτήσει τον τίτλο!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και το παιχνίδι της Φενέρ με τη Λάτσιο. Των δύο ομάδων που τους επιβλήθηκε τιμωρία έδρας δηλαδή! Η Φενέρ έχει παίξει 13 ματς με ιταλικές ομάδες. Έχουν κερδίσει τα δύο τελευταία εντός έδρας, αλλά έχουν χάσει όλα τα προηγούμενα στην Ιταλία με διαφορά δύο γκολ και πάω! Η Λάτσιο σε οκτώ παιχνίδια με τουρκικές ομάδες έχει έξι νίκες.

Τα ζευγάρια
Τσέλσι-Ρούμπιν Καζάν
Τότεναμ-Βασιλεία
Φενέρμπαχτσε-Λάτσιο
Μπενφίκα-Νιούκαστλ

Τα ματς της προημιτελικής φάσης θα γίνουν στις 4 και στις 11 Απριλίου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Amsterdam Arena στις 15 Μαΐου και ο Πάτρικ Κλάιφερτ, ο οποίος έκανε την κλήρωση,θυμήθηκε τον τελικό υτου 1998 στο ίδιο γήπεδο ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, τονίζοντας ότι ήταν πολύ σημαντικό ματς για την ολλανδική πρωτεύουσα.

http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/381005-xamogela-gia-totenam