Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ"...

...που κατέκλυσαν τον πολυχώρο "ΘΕΑΜΑ" το περασμένο Σάββατο, στον ετήσιο χορό που διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία.

Η συμμετοχή των 800 περίπου ατόμων που βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην αίθουσα έδωσε εντυπωσιακή διάσταση και ξεχωριστό παλμό, στο μαραθώνιο γλέντι που διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.





Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. Κων/νου Μανιουδάκη, ο οποίος ευχαρίστησε για την μεγάλη ανταπόκριση (για πολλοστή φορά), του κόσμου και σε αυτό το κάλεσμα του συλλόγου. 


Ειδική αναφορά έκανε στην παρουσία εκπροσώπων συλλόγων Κρητών από πολλές περιοχές της χώρας, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και τοπικών συλλόγων.



Ο κος Μανιουδάκης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή των εκδηλώσεων του συλλόγου και σε όλους  τους χορηγούς και δωροθέτες για την ουσιαστική στήριξή τους. Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών, που πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, πολλά υποσχόμενη για το μέλλον του συλλόγου. Ξεχωριστή στιγμή η παρουσίαση τραγουδιών από τη Χορωδία του συλλόγου.



Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς το μουσικό σχήμα του μοναδικού Αλέξανδρου Παπαδάκη ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό και  κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς και φέτος η σύμπραξη επί σκηνής χορευτικών τμημάτων του συλλόγου "οι Σταυραετοί", με τα αντίστοιχα του αδελφοποιημένου - με τους "Σταυραετούς"-  Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ".



Για την προσφορά τους στον σύλλογο τιμήθηκαν ο ζωγράφος Γιώργος Φέσσας & ο Χοροδιδάσκαλος Νικόλαος Κώτσης.