Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απρίλη στο χώρο που στεγάζεται η «Μέριμνα παιδιού» η Γενική συνέλευση κατοίκων των συνοικιών του Κέντρου, Αστικών και Εργ. Κατ. Αγ. Αικατερίνης, στην οποία αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός.


Οι κάτοικοι της περιοχής συμφώνησαν ότι υπάρχει αντικειμενική ανάγκη να συνεχίσει τη δράση της η Λαϊκή επιτροπή, αφού τα προβλήματα της Λαϊκής οικογένειας είναι πλέον πάρα πολλά και η αντιμετώπισή τους απαιτεί την οργανωμένη και καθολική αντίδραση, πάλη και αλληλεγγύη του λαού. 


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω θέματα: Στο πρόβλημα της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ειδικά των ανέργων που δεν έχουν σφραγισμένα τα βιβλιάρια υγείας τους, το
πρόβλημα της οικονομικής αδυναμίας να πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που εμπεριέχουν πέρα από το γνωστό χαράτσι και μια σειρά άλλους φόρους και τέλη, το πρόβλημα της αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων κυρίως στεγαστικών, καθώς επίσης η ανάγκη της ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά που τη χρειάζονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα ιδιωτικά φροντιστήρια.



Αποφασίστηκε να πλαισιωθεί η Λαϊκή επιτροπή και από άλλους συμπολίτες μας και να αναπτυχθούν αφενός δράσεις λαϊκής αλληλεγγύης και αφετέρου δράσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Σε ότι αφορά το πρώτο αποφασίστηκε η δημιουργία ιατρικής ομάδας που θα εξετάζει δωρεάν άνεργους και άπορους συμπολίτες μας χωρίς καμία εθνική, φυλετική ή άλλη διάκριση. Να δημιουργηθεί επίσης ομάδα καθηγητών ,που θα κάνει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία (φροντιστήριο) σε μαθητές που έχουν ανάγκη, χωρίς καμία προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους. Γι΄ αυτές τις δράσεις θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις τις Λαϊκής επιτροπής.

Σε ότι αφορά το δεύτερο αποφασίστηκε σε συνεργασία με τις άλλες Λαϊκές Επιτροπές της Κατερίνης , αλλά και με σωματεία εργαζομένων και άλλους φορείς, να γίνουν κινητοποιήσεις για κατάργηση των «χαρατσιών» 1-5-25 ευρώ ( για συνταγή, εξέταση ή εισαγωγή) στο κρατικό νοσοκομείο, για την αποδέσμευση των λογαριασμών της ΔΕΗ από οποιονδήποτε φόρο ή τέλος, για μείωση των λογαριασμών του Νερού, για πάγωμα των δόσεων της αποπληρωμής των δανείων για τους άνεργους και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους, για τη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας των ανέργων, κ.λ.π.



Πέρα από τον αγώνα για τη λύση άμεσων και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, που θα ανακουφίσουν προσωρινά το λαό, καθολικό ήταν το συμπέρασμα ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που καταστρέφει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αγώνας όχι για μια άλλη κυβέρνηση που θα διαχειριστεί τάχα καλύτερα το σάπιο σημερινό σύστημα και η οποία θα διαψεύσει ελπίδες και θα απογοητεύσει για άλλη μια φορά το λαό, αλλά αγώνας για μια κοινωνία που ο πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, την κατοικία θα είναι κατοχυρωμένα και υποχρέωση τη πολιτείας να τα εξασφαλίζει για τους πολίτες της, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση.

Οι δράσεις της επιτροπής θα γίνονται γνωστές με κάθε μέσο στους συμπολίτες μας, τους οποίους καλούμε να τις πλαισιώσουν και να τις ενισχύσουν.


Τηλέφωνα επικοινωνίας:6979330216, 6986647165, 6997257481