Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η Ντόρα "θυμάται" το 2009 και... μελαγχολεί!

Μας το έστειλε το kentrinews.gr..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
Με δηλώσεις και φαρμακερά σχόλια, η Ντόρα Μπακογιάννη δίνει το τελευταίο διάστημα μάχη για να βγει από την πολιτική αφάνεια. Μιλώντας πότε σαν τον… Κουβέλη και πότε σαν γνήσιο τέκνο της οικογένειας Μητσοτάκη, ασκεί κριτική
στον Αντώνη Σαμαρά και ενίοτε στον «λατρεμένο» της Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Η τέως υπουργός και τέως πρόεδρος της ΔΗΣΥ, τα βάζει ευθέως πλέον με τον πρωθυπουργό, ξεχνώντας πως αν δεν υπήρχε ο Σαμαράς να την δεχτεί το 2012 πίσω στο κόμμα, δίνοντάς της μία δεύτερη ευκαιρία, σήμερα ενδεχομένως θα έψαχνε για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Όπως εξάλλου κάνουν αρκετοί πολιτικοί της φίλοι.
Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής», η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, ελέω Σαμαρά, εκτός από την κριτική που κάνει στην κυβέρνηση, επιβεβαιώνει κι όσους υποστηρίζουν ότι η εκλογική πανωλεθρία που έπαθε το 2009 στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί πολιτικά. Και φυσικά αδυνατεί και να την ξεχάσει. 
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα του Ψυχάρη ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση, καθυστέρησε στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και όπως λέει «σπατάλησε διαπραγματευτικά όπλα και ξόδεψε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο».
Σε ερώτηση για τον μεγάλο της «καημό» να επιστρέψει στα πράγματα ως υπουργός, ει δυνατόν στο ΥΠΕΞ, (σ.σ.: αυτό τουλάχιστον λένε πρόσωπα από το περιβάλλον της), απαντά πως δεν την ενδιαφέρει να γίνει υπουργός.
Εδώ που τα λέμε, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός να της προτείνει να γίνει υπουργός.
Από την "καλόπιστη" κριτική της δεν θα μπορούσε φυσικά να ξεφύγει ο "φίλος" της Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα λοιπόν με την Ντόρα, που νομίζει πως ήταν... πετυχημένη ως ΥΠΕΞ, η Ελλάδα στο γεωστρατηγικό παιχνίδι δεν είναι "ενεργά παρούσα".
Τέλος διαφωνεί με τη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθεί , όπως δηλώνει, η κυβέρνηση.