Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 6-7/4/13 ΣΕ ΚΟΛΙΝΔΡΟ & Κοινοτήτα Ν. Καλινδοίων

Μας το έστειλε η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
Ρεκόρ συμμετοχών (210 αθλητές) είχε το πρωτάθλημα Δρόμου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, που διεξήχθη με επιτυχία το διήμερο 6-7 Απριλίου 2013, με αγώνες Ατομικής Χρονομέτρησης όλων των κατηγοριών και Αντοχής Παίδων, Γυναικών, Ανδρών-Εφήβων και Μάστερς.
Οι αγώνες διεξήχθησαν με την συνεργασία και άριστη φιλοξενία της Τοπικής Κοινοτήτας Ν. Καλινδοίων Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού αντίστοιχα.
Τα σωματεία που συμμετείχαν ήταν: ΑΡΗΣ, ΒΑΟ, ΒΕΛΟΣ, , ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ, ΜΑΧΗΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΑΟΚ, ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ,  ΣΙΘΩΝ, ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ.

Το ατομικό χρονόμετρο ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου από τη Ν.Καλίνδοια Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς Ζαγκλιβέρι. Οι ποδηλάτες βάση κλήρωσης ανά λεπτό έπαιρναν εκκίνηση για να διαγωνιστούν κόντρα στο χρόνο.

Στο χρονόμετρο τα χρυσά μετάλλια μοιράστηκαν στους αθλητές:
του ΒΕΛΟΥΣ Μαυρίδης Άγγελος (μίνι μεγάλα), Ρακιτζόπουλος Θεοδ. (εφήβων), Δεληδημητρίου Χρήστος (ανδρών), Μαυρίδης Κων/νος (μάστερ 40+), του ΠΟΔΗΛΑΤΗ Καπετανίδου Σοφία (μίνι μικρά), Καιμασίδης Θεοδ. (παμπαίδων), Πάσχος Σταύρος (παίδων) και των ΧΙΛΙΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ Παπαιωάνου Βαγγέλης (μάστερ 30+).
          Τα αργυρά στους αθλητές:
Του ΠΑΟΚ Νικολαΐδης Νικόλαος (μίνι μεγάλα), Νικολαΐδης Φώτης (παίδων), του ΒΕΛΟΥΣ Γεωργάκης Σπύρος (μάστερ 30+), Αντώνογλου Μιχαήλ (μάστερ 40+), του ΠΟΔΗΛΑΤΗ Γκότσης Χρήστος (μίνι μικρά), του ΒΑΟ Τσορτσουκτσίδης Ηλίας (παμπαίδων), του ΑΡΗ Λουτζίδη Ανδρέας (εφήβων) και των ΜΑΧΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ Αντωνιάδης Δημήτρης (ανδρών).
          Και τα χάλκινα στους αθλητές:
Του ΠΟΔΗΛΑΤΗ Μπόζος Κων. (μίνι μεγάλα), Καπετανίδης Νίκος (παμπαίδων), Γεωργιάδης Γεώργιος (παίδων), του ΒΕΛΟΥΣ Μεταλλίδης Χρήστος (εφήβων), Νυξούδης Συμεών (μάστερ 30+), του ΠΑΟΚ Μαλούσης Αθανάσιος (μίνι μικρά), των ΧΙΛΙΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ Ιορδανίδης Αλέξανδρος (ανδρών) και του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Παπαδόπουλος Σταύρος (40+).

          Μετά το πέρας των αγώνων έγιναν οι απονομές στους νικητές των αγώνων ανά κατηγορία στην κεντρική πλατεία των Ν.Καλινδοίων, παρουσία πολλών φίλων της ποδηλασίας και των κατοίκων του τόπου. Η ένωση ευχαριστεί θερμά την ΔΗΚΕΛ Δήμου Λαγκαδά, την τοπική κοινότητα Ν.Καλινδοίων τον αγροτικό συνεταιρισμό γυναικών, τους φίλους του μουσείου,  για τη φιλοξενία και τη βοήθεια τους στους αγώνες.
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ν.Καλινδοίων κ. Σίμος Δημήτριος, ο Δ.Σύμβουλος κ. Δημ.Στραζέλης, ο υπεύθυνος του Μουσείου κ. Νικ.Κυριαζίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ κ. Θωμάς Τιμαμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργ. Ρέππας,  η πρόεδρος του ΒΕΛΟΥΣ και μέλος της ΕΟΠ κ. Κάτια Δάκου, ο πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής ΕΠΣΜΑΘ κ. Γιαννόπουλος Σταμάτης, ο πρόεδρος του Μαχητή Σερρών κ. Στέφανος Άγγος, ο πρόεδρος του Π.Σ.Πήγασος Ξάνθης κ. Βασίλης Ποιμενίδης και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Γεώργ.Αβραμίδης, Σίμ.Ιορδανίδης, Παντ.Τζερτζεβέλης.



Την Κυριακή το πρωί οι αγώνες διεξήχθησαν με αφετηρία και τερματισμό τον Κολινδρό (εκκλησία Αγ.Δημητρίου). Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχή-ομίχλη) οι αγώνες κύλισαν ομαλά.
Σ΄αυτό συνέβαλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς: η Τροχαία Πιερίας και Ημαθίας, ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, οι ιατροί Μωυσίδης Γρηγόρης (πρόεδρος ΕΠΟΜΕΑ) – Τζνελασβίλι Νανά, το Δ.Σ. και οι κριτές της ΕΠΣΜΑΘ, οι ομάδες και οι αθλητές, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την βοήθειά τους.
Οι κατηγορίες των Παίδων και  Μάστερς με εκκίνηση 10:00 και 12:00 αντίστοιχα έκαναν την διαδρομή των 53 χλμ. «Κολινδρός – Καστανιά – Ρυάκια – Μικρή Μηλιά – Παλαιοστάνη – Αλώνια – Σφενδάμη – Π.Ελευθεροχώρι – Καταχάς – Κολινδρός».
Ενώ οι Άνδρες - Έφηβοι με εκκίνηση στις 10:30 αγωνίστηκαν στη διαδρομή των 85 χλμ. «Κολινδρός – Νεόκαστρο – Μελίκη – Παλατίτσια – διαστ. Βεργίνας – Υδροηλεκτρικός Σταθμός Σφηκιάς (αναστροφή) – επιστροφή δια της ιδίας οδού – Κολινδρός». 

Άξια αναφοράς είναι η στάση του αθλητή Μαυρίδη Κων/νου του Βέλους που στον αγώνα  κατηγορίας Μάστερς ενώ προπορευόταν 2-3 λεπτά από το κυρίως γκρούπ μαζί με τον αθλητή του Πήγασου Ξάνθης Παπαδόπουλο Σταύρο ύστερα από πέσιμο που έγινε παρείχε βοήθεια σταματώντας μέχρι να έρθει ο γιατρός, παρά του ότι προπορευόταν. Τέτοιες πράξεις αξίζουν συγχαρητήρια δείχνοντας το ήθος των αθλητών για το «ευ αγωνίζεσθε». 

Πρωταθλητές Δρόμου Αντοχής για το 2013 αναδείχθηκαν στους Παίδες οι:
1ος Γεωργιάδης Γεώργιος, 2ος Πάσχος Σταύρος -ΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, 3ος Κασσίδης Αιμ. – ΠΑΟΚ. 
Στους Έφηβους:
1ος Ρακιτζόπουλος Θεόδ., 2ος Μεταλλίδης Χρ. – ΠΟ ΒΕΛΟΣ, 3ος Λουτζίδης Ανδρ. – ΑΣ ΑΡΗΣ
Στους Άνδρες:1ος Αντωνιάδης Δημήτριος – ΑΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΥΚΩΝ, 2ος Ανδρονικίδης Ιωάννης, 3ος Δεληδημητρίου Χρήστος – ΠΟ ΒΕΛΟΣ.
Στους Μάστερς 30+ 1ος Γεωργάκης Σπύρος, 2ος Αζάς Δημ., 3ος Νυξούδης Συμ. – ΠΟ ΒΕΛΟΣ 
Στους Μάστερ 40+ - 50+ 1ος Μαυρίδης Κων/νος – ΠΟ ΒΕΛΟΣ, 2ος Sixsmith Phil ΑΣ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ, 3ος Μαλλίδης Βασίλης – ΠΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ.

            Παράλληλα με τους αγώνες Πρωταθλήματος διεξήχθησαν και αγώνες Δεξιοτεχνίας mountain σε κλειστή διαδρομή για τους μικρούς εραστές του ποδηλάτου, στον προαύλιο χώρου της εκκλησίας του Αγ.Δημητρίου Κολινδρού, προσφέροντας θέαμα σε μικρούς και μεγάλους.  Έλαβαν μέρος Μίνι Μεγάλα & Μίνι Μικρά (για αθλητές-τριες με δελτίο) και Μαθητές Δημοτικού (σε τρεις κατηγορίες α΄και β΄τάξη,  γ΄και δ΄,  ε΄ και στ΄)
Oι αγώνας έγιναν σε δύο φάσεις, στον προκριματικό και στον τελικό, με ΝΙΚΗΤΗ αυτόν που έκανε τον καλύτερο χρόνο στον τελικό.
Τους αγώνες αυτούς επιμελήθηκε με τον καλύτερο τρόπο η cyclingspot  δια του κ. Θωμά Μήττα τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Η άψογη συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού σε όλη τη διοργάνωση των αγώνων και η τοπική φιλοξενία τους, συγκίνησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές οι οποίοι υποσχέθηκαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους την επόμενη χρονιά.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Κων. Κακάνης, ο πρόεδρος ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. κ. Γεώργιος Καλύβας, ο πρόεδρος Δημ. Κοινότητας κ. Αργύρης Θεοδώρου, ο Δημ.Σύμβουλος κ. Θωμάς Θεοχάρης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ κ. Θωμάς Τιμαμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γεώργ. Ρέππας,  η πρόεδρος του ΒΕΛΟΥΣ και μέλος της ΕΟΠ κ. Κάτια Δάκου, ο πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής ΕΠΣΜΑΘ κ. Γιαννόπουλος Σταμάτης, ο πρόεδρος του Π.Σ.Πήγασος Ξάνθης κ. Βασίλης Ποιμενίδης και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Γεώργ.Αβραμίδης, Σίμ.Ιορδανίδης, Ιωαν.Κυφωνίδης, Παντ.Τζερτζεβέλης.


Συμπαραστάτες στο έργο της ΕΠΣΜΑΘ συμβάλλοντας για την άρτια διεξαγωγή του πρωταθλήματος τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, ήταν η Τροχαία Θεσσαλονίκης, η
Τροχαία Πιερίας και Ημαθίας με πλήρη κάλυψη διαδρομών, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης που ήταν παρών προσφέροντας σε όλους τους αθλητές την έγκαιρη ιατρική υποστήριξη της.
Επίσης ευχαριστούμε τα καταστήματα Action Bike, Ποδηλάτης, Red zeppelin,  το μέλι Μπαρμπαρούσης, το Οινοποιείο «Κυρ-Γιάννης», τον Ξενώνα Γουμένισσας «Δημοσθένη», την Nutrixxion και την εταιρεία «Pianeta gusto»  για την στήριξή τους.



          Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα αναλυτικά. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ


Αποτελέσματα Αντοχής