Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

8ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος


Για 8η χρονιά διεξάγεται ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ιδιαίτερα αναβαθμισμένος. 

Δείτε την προκήρυξη του αγώνα:

Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ, προκηρύσσει και διοργανώνει υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο  με την επωνυμία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».  Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό 10χλμ. και 5χλμ. καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς. Στον αγώνα των 1.000μ. ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον μπορούν να συμμετάσχουν και όλες οι ηλικίες συμβολικά για τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα.  
 
Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:    
 
1. Ημερομηνία Διεξαγωγής ΑγώνωνΚυριακή 21 Απριλίου 2013 
 
2. Στοιχεία Αγώνων:
 
2.1 Μαραθώνιος ΔρόμοςΏρα Εκκίνησης: 08:00
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία του Δήμου Πέλλας μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Περιγραφή της διαδρομής: Στο πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής οι αθλητές βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, τον οποίο και θα ακολουθήσουν για τα επόμενα 8χλμ. μέχρι τη Χαλκηδόνα.
Στο 8ο χλμ. οι αθλητές εισέρχονται στην πόλη της Χαλκηδόνας,
Στο 9ο χλμ., συναντούν τη διασταύρωση των δρόμων για Βέροια και Θεσσαλονίκη.
Μετά τη Χαλκηδόνα, οι αθλητές περνούν το 10ο χλμ.
Στο 13ο χλμ. ο δρόμος περνά με γέφυρα πάνω από τον Αξιό ποταμό,
Το 15ο χλμ., είναι πριν από το χωριό Γέφυρα.
Το 17ο χλμ., είναι στην δεύτερη έξοδο του χωριού Γέφυρα.
Το 20ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση με την έξοδο του Αγίου Αθανασίου στην εθνική.
Το 25ο χλμ. βρίσκεται λίγο μετά τη διασταύρωση του δρόμου για Νέα Αγχίαλο.
Το 27ο χλμ. είναι στο ύψος των εγκαταστάσεων της μεταλλουργίας «ΣΙΔΕΝΟΡ».
Το 28ο χλμ. περνά πάνω από το Γαλλικό ποταμό.
Στο 30ο χλμ. οι αθλητές περνούν από την Ιωνία (Διαβατά).
Το  32ο χλμ. είναι στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της ΕΚΟ.
Στο 35ο χλμ. βρίσκεται στο κέντρο του Κορδελιού, στην οδό Μοναστηρίου.
Στο 38ο χλμ.  στρίβουμε δεξιά στην οδό Γιαννιτσών.
Στο 39ο Χλμ. στρίβουμε δεξιά στην οδό Δάφνης και λίγο μετά αριστερά στην οδό Κουντουριώτου.
Το 40ο χλμ. είναι στο ύψος των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.
Το 41ο-42o χλμ. είναι στη Λεωφ. Νίκης.
Τερματισμός  Λεωφ. Νίκης στο Λευκό Πύργο.
Aναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org  ή στο www.atgm.gr .
 
2.2 Αγώνας Δρόμου 10χλμ.
Ώρα Εκκίνησης: 12:30
ΑφετηρίαΑπό το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, 28ης Οκτωβρίου 157.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Περιγραφή της Διαδρομής: Οι δρομείς ακολουθούν τη διαδρομή: 28η Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάνουν αριστερή αναστροφή και συνεχίζουν επί της 28ης Οκτωβρίου στο αντίθετο ρεύμα. Στρίβουν δεξιά στην οδό Δενδροποτάμου με κατεύθυνση προς την οδό Καραολή Δημητρίου, αριστερή αναστροφή στη Δενδροποτάμου στο αντίθετο ρεύμα.  Οι δρομείς διασχίζουν κάθετα την οδό Ελ. Βενιζέλου και στο ύψος της οδού Θωμά Χατζίκου είσοδος σε ένα μικρότερο δρόμο, την οδό Αγαμέμνωνος. Στο τέλος αυτού του δρόμου, στρίβουν αριστερά στην οδό Μοναστηρίου, στην οποία και συνεχίζουν ακολουθώντας την διαδρομή του Μαραθωνίου από το 37ο περίπου Χλμ.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org ή στο www.atgm.gr.
 
2.3 Αγώνας Δρόμου 5χλμ.
Ώρα Εκκίνησης: 12:00
ΑφετηρίαΑπό την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων- Μενεμένης
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Περιγραφή της Διαδρομής: Από την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων κινούνται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και στρίβουν δεξιά στην οδό Φιλιππουπόλεως. Στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στρίβουν δεξιά, στην οδό Καλλιθέας. Μετά από λίγα μέτρα στρίβουν αριστερά στην οδό Αμπελώνων, στο τέρμα του συγκεκριμένου δρόμου στρίβουν δεξιά στην οδό Αγίων Πάντων. Οδεύουν επί της Αγίων Πάντων και περνούν κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα. Περνούν κάθετα την Οδό Μοναστηρίου, συναντούν την οδό Γιαννιτσών, όπου στρίβουν αριστερά και μετά δεξιά στην οδό Σταύρου Βουτυρά. Στο τέρμα της συναντούν τη Λεωφόρο Κουντουριώτου, με κατεύθυνση προς το λιμάνι και τη Λεωφόρο Νίκης. Ακολουθούν τη Λεωφόρο Νίκης και τερματίζουν μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org ή στο www.atgm.gr.
 
2.4 Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς
Ώρα Εκκίνησης: 09:45
ΑφετηρίαΕπί της παραλιακής οδού από την πλατεία Αριστοτέλους.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Περιγραφή της Διαδρομής: Από το σημείο εκκίνησης και ακολουθώντας την παραλιακή οδό τερματίζει μπροστά από το Λευκό Πύργο.
 
3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει κάποιος στο Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στους Αγώνες Δρόμου των 10χλμ. και 5χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.
Βαδίζοντες επιτρέπεται να συμμετάσχουν μόνο στα 5 και 10χλμ.         
 
4. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ
Διακρίσεις - Έπαθλα Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των διοργανώσεων. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε διοργάνωσης. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά μέσα από το επίσημο Website της διοργάνωσης:www.alexanderthegreatmarathon.org ή το www.atgm.gr  
Τα χρηματικά έπαθλα για τον Μαραθώνιο και για τα 10χλμ, θα ανακοινωθούν μέσα από το website της διοργάνωσης.    
 
5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  
5.1 Δηλώσεις ΣυμμετοχήςΟι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο τα 10 και 5 xλμ., θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων και για τον αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς θα γίνουν μέχρι την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.    
 
5.2 Τρόποι Εγγραφής 
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.alexanderthegreatmarathon.org ή στο www.atgm.gr.
β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στα τηλέφωνα:  
• 2310 – 200.361, Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ
• 2310 – 725.076, Δημοτ. Στάδιο Αμπελοκήπων, Τμ. Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης  
γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
• Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360
• Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Τμήμα Αθλητισμού,
τηλ: 2310-725.775, 727.775.    
 
5.3 Είδη Εγγραφής
Οι εγγραφές διακρίνονται σε:  
α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και  
β. Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 ευρώ ανά άτομο στους αγώνες δρόμου των 5 και 10χλμ. και 10 ευρώ ανά άτομο στον Μαραθώνιο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας Αρχηγός της Ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι και ο ίδιος δρομέας, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών. Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Ιωάννα Χριστοπούλου στο τηλέφωνο 2310-200.360 και την κα. Μάγδα Ρουσσέτη, στα τηλέφωνα 2310-725.775 και 2310-727.775.     
 
6. ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το αντίτιμο συμμετοχής ανά διοργάνωση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα
 ΑτομικόΟμαδικόΦοιτητικό*Μαθητικό
Μαραθώνιος30€20€20€-
Αγώνας Δρόμου 10χλμ.15€10€10€0€
Αγώνας Δρόμου 5χλμ.10€5€5€0€
Κοινωνικός Αγώνας 1.000μ----
 
Προσοχή: Επιπλέον χρέωση 5 ευρώ υπάρχει και για τις εγγραφές που θα γίνουν μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, η οποία λήγει στις 5/04/2013.  
*Φοιτητική τιμή θα δικαιούνται όσοι δρομείς αποστείλουν φωτοτυπία του εν ισχύει πάσο τους, είτε με φαξ, είτε με email.
 
Επιπλέον με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται ως εξής: Μαραθώνιος 15€, 10χλμ. 10€, 5χλμ. 5€.  
Οι συμμετέχοντες στον κοινωνικό αγώνα δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν αντίτιμο συμμετοχής. Μπορούν όμως να συνεισφέρουν το οποιοδήποτε ποσό στην Μ.Κ.Ο η οποία συνεργάζεται με τη διοργάνωση, για τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα. Πρέπει όμως απαραίτητα να έχουν κάνει την εγγραφή τους μέχρι τις 15 Απριλίου 2013.  
 
6.1 Τρόποι Πληρωμής
α. Online πληρωμή με πιστωτική κάρτα μέσω της ιστοσελίδαςwww.alexanderthegreatmarathon.org ή www.atgm.gr.
β. Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό 217/296184-92 (Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ) στην Εθνική Τράπεζα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο της συμμετοχής. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.     
 
7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
7.1 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους δρομείς που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο με λεωφορεία, από τη Θεσσαλονίκη στο χώρο της Αφετηρίας (Πέλλα).
Ώρα αναχώρησης λεωφορείων: Από 05:30 έως 06:00. Σημείο αναχώρησης: Επί της παραλιακής οδού μπροστά από τον Λευκό Πύργο.    
 
7.2 10.000μ.
Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα. Σημειώνεται ότι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα, δηλαδή στις 07:30.  
 
7.3 5.000μ.
Η εκκίνηση του  Αγώνα Δρόμου 5χλμ. γίνεται μπροστά στο κατάστημα της WIND, στη κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων. Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα. Σημειώνεται ότι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της Εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα, δηλαδή στις 11:00.
 
8. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.     
 
9. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής υπάρχουν 15 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, τον Τερματισμό καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ.Επιπλέον, διατίθενται ισοτονικά ποτά στους σταθμούς των 10χλμ., 15χλμ., 20χλμ., 25χλμ., 30χλμ., 35χλμ. και 40χλμ.Σταθμοί με νερό σφουγγάρια υπάρχουν στο 7,5χλμ., 12,5χλμ., 17,5χλμ., 22,5χλμ., 27,5χλμ., 32,5χλμ. και 37,5χλμ.Στη διαδρομή και από το 5ο χλμ. και μετά – και ανά 5χλμ. – υπάρχει δυνατότητα παροχής προσωπικών ποτών και συμπληρωμάτων.Μπανάνες διατίθενται στους σταθμούς των 15χλμ, 25χλμ και 30χλμ.Ενεργειακό ρόφημα διατίθεται στον σταθμό των 20χλμ.Επίσης, ο σταθμός στο 40χλμ. θα υποστηρίζει με εμφιαλωμένο νερό και τους δρομείς του αγώνα δρόμου των 10χλμ.Τέλος, στον τερματισμό διατίθενται εμφιαλωμένα νερά και ισοτονικά ποτά καθώς και μπανάνες.Χημικές τουαλέτες υπάρχουν στην αφετηρία, σε όλους τους σταθμούς και στον τερματισμό.Ιατρική υποστήριξη υπάρχει στην αφετηρία, σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής και στον τερματισμό.   
 
10. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΑ
Τα προσωπικά ποτά θα πρέπει να δοθούν στους αγωνιζόμενους με μέριμνα των συνοδών τους.     
 
11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Με βάση τον κανονισμό, θα γίνει από το Ε.Σ.Κ.Α.Ν αντιντόπινγκ κοντρόλ, σε τρείς Άνδρες και τρείς Γυναίκες που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο.  
 
12. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Σε κάθε χλμ. της Μαραθώνιας διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.  
 
13. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Το χρονικό όριο τερματισμού για το Μαραθώνιο δρόμο είναι οι 6 ώρες (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το Μαραθώνιο μέχρι τις 14:00) από τη στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθωνίου.
Για τον αγώνα δρόμου των 10χλμ. το χρονικό όριο είναι 90 λεπτά και για τον αγώνα δρόμου των 5χλμ. είναι 60 λεπτά.     
 
14. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
14.1 Ηλεκτρονική ΧρονομέτρησηΤην ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των διοργανώσεων (πλην των 1.000μ), καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει η εταιρεία MY LAP. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στο Μαραθώνιο στα 5 και 10χλμ., θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.
Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν: Μαραθώνιος: στην εκκίνηση, στο 21,1χλμ. και στον τερματισμό. Αγώνας Δρόμου 10χλμ.: στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Αγώνας Δρόμου 5χλμ.: στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.      
 
14.2 Αποτελέσματα
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργασίμων ημερών.   
 
15. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Τόπος: Λευκός Πύργος.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 19.04.13 και Σάββατο 20.04.2013 από τις 11:30 – 20:00. Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.  
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές την ημέρα των αγώνων δεν θα πραγματοποιούνται για το Μαραθώνιο, τα 5 και 10 Χλμ.                                                        

Δείτε το βίντεο του αγώνα


 
21 Απριλίου