Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Βενιζέλος: Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!

Μας το έστειλε το kentrinews.gr/.... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεφύγει εντελώς. Ο Βενιζέλος λες και ζει σε όνειρο, νομίζει πως βρίσκεται στο 2007 ή το 2000, όταν το ΠΑΣΟΚ μεγαλουργούσε. Το δυστύχημα για όσους έχουν απομείνει να παρακολουθούν το μικρό αυτό κόμμα, είναι ότι
οι επιτελείς της Ιπποκράτους αδυνατούν να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα.
Ποια είναι αυτά;
Πρώτον, το κάποτε ισχυρό ΠΑΣΟΚ βολοδέρνει σήμερα στην 5η και στην 6 θέση.
Δεύτερον, το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει πολλές πιθανότητες να μην μπει στη βουλή στις επόμενες εκλογές.
Τρίτον, υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσκοπήσεις που το δείχνουν να συγκεντρώνει… κολοσσιαία ποσοστά :γύρω στο 4%!!
Τέταρτον, ο μικρομεγαλισμός του Βενιζέλου, ο οποίος μπορεί να… παρασύρει στον όλεθρο ότι έχει απομείνει από το ιστορικό κόμμα.
Και πέμπτον, το ΠΑΣΟΚ του 2013 αδυνατεί να αντιληφθεί  ότι η διάλυση έχει… ονοματεπώνυμο: τον κυβερνητισμό και τα μεγαλεία της εξουσίας.
 Αν δε προσθέσει κανείς και τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά τους, τότε η εικόνα είναι εφιαλτική για τους (λιγοστούς) οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.
Κι όμως, ενώ υπάρχει αυτή η ζοφερή εικόνα για το ΠΑΣΟΚ, οι άνθρωποι που το διοικούν – τρόπος του λέγειν- σφυρίζουν κλέφτικα.
Το παράδοξο μ΄ αυτή την ηγεσία είναι ότι αντί να ευγνωμονεί  τον Αντώνη Σαμαρά που της έδωσε το «φιλί» της ζωής και που καθημερινά τους κάνει τα χατίρια (βλ. διορισμούς κ.λπ), του ζητούν και τα ρέστα… της εξουσίας. Τώρα ακούμε πως ζητούν 7-8 υπουργεία- από τα 18- και ποιος ξέρει πόσα υφυπουργεία και γραμματείες!
Το ερώτημα, πάντως, που πολλοί θέτουν, και είναι που το πάει ο Βενιζέλος και μέχρι που μπορεί να το φτάσει, δεν έχει απάντηση. Λογική απάντηση!