Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλο, στη Συρία!

Μας το έστειλε το ysterografa.gr..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

Θύμα απαγωγέων  στη Συρία έπεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος!
Πρόκειται για τον επίσκοπο της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας και αδελφό του
Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη. Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο Μητροπολίτης βρίσκεται στα χέρια ανταρτών μελών της αντιπολίτευσης.
Όπως αναφέρει το romfea.gr η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ άγνωστοι σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.
Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας ανέφεραν ότι ταυτόχρονα με τον Μητροπολίτη Παύλο απήγαγαν και τον Επίσκοπο των Μαρωνιτών, Ιωάννη.
Να σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.
Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.