Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Εκφοβισμός και τρομοκράτηση των αθίγγανων από τις αρχές προκειμένου να εγκαταλείψουν .τις αυτοσχέδιες παράγκες τους στο βατάν Κατερίνης

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
Η διεύθυνση Πολεοδομίας τού Δήμου Κατερίνης χαρακτήρισε αυθαίρετα κτίσματα και επέβαλε εξοντωτικά πρόστιμα ,τα πρόχειρα παραπήγματα των διωκόμενων
αθίγγανων στο βατάν Κατερίνης.
Ολομέτωπη επίθεση δέχονται από την Πολιτεία οι συνάνθρωποι μας Αθίγγανοι που βρίσκονται στο περιθώριο με ευθύνη όλων μας.

Υπερβαίνει τα όρια της σκληρότητας η ενέργεια της Πολεοδομίας να χαρακτηρίσει με αυτοψία που διενήργησε ως αυθαίρετα κτίσματα και νέες αυθαίρετες κατασκευές κατά το άρθρο 27 παρ.1 τού Ν.4014/2011 και συνεπώς κατεδαφιστέα, πρόχειρα παραπήγματα με νάυλον υφιστάμενα από εικοσαετίας που στεγάζουν πολύτεκνες οικογένειες συνανθρώπων μας εδώ και δεκαετίες, μετά από εισαγγελική παραγγελία, με σκοπό να εκδιωχθούν κακήν κακώς από τον δημοτικό χώρο όπου στεγάζονται με παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος και σεβασμού από την αδιάφορη πολιτεία που δείχνει το σκληρότερο πρόσωπο της σε αυτούς τούς ευάλωτους πολίτες β κατηγορίας ,πού όμως φορολογούνται , στρατεύονται και συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα, όμως αντιμετωπίζονται με απίστευτο ρατσισμό και προκατάληψη κυρίως από την ΕΛ.ΑΣ. που έχει υπερβεί ενίοτε τα όρια της βαρβαρότητας.
Είναι επονείδιστο αντί να τούς συνδράμουμε, να τούς συμπαρασταθούμε ενεργά, κυρίως η δημοτική Αρχή πού ουδέποτε τήρησε τις δεσμεύσεις της έναντι τους, να τους παραχωρήσουμε έναν χώρο να ζουν αξιοπρεπώς σε συνθήκες υγιεινής, να τους πετούμε σαν κοινωνικά απόβλητα, σαν ανεπιθύμητους πού μας μολύνουν, δείχνοντας ότι στην Ελλάδα των μνημονίων και της κοινωνικής περιθωριοποίησης κυριαρχούν ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις. Σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες σε βάρος τους, τούς τίθενται τελεσίγραφα να αποχωρήσουν χωρίς να υποδεικνύεται εναλλακτική λύση μεταστέγασης τους από τον Δήμο Κατερίνης, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η σύγχρονη οδύσσεια τους δίχως την παραμικρή ευαισθητοποίηση κανενός αρμοδίου.
Έχουν γίνει κυριολεκτικά μπιλιάρδο μεταξύ Δικαιοσύνης και Δήμου Κατερίνης, υφίστανται μία άνευ προηγουμένου πολυμέτωπη δίωξη και αγριότητες αστυνομικές αντί αλληλεγγύης και ισότιμης μεταχείρισης όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Δέχονται πλέον αφόρητες πιέσεις να εγκαταλείψουν άμεσα χωρίς αντιρρήσεις τον χώρο δίπλα στον σκουπιδότοπο διότι αλλιώς κινδυνεύουν με κατεδαφίσεις και συλλήψεις με αστυνομική επέμβαση τύπου Δένδια. Οι νομικοί παραστάτες τους θα πράξουμε οτιδήποτε νόμιμο ώστε να αναχαιτίσουμε αυτό το μπαράζ διώξεων πού δέχονται, να προστατεύσουμε με ένδικα μέσα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα τους, θα απευθυνθούμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας την άδικη μεταχείριση τους, ενώ υπενθυμίζουμε ότι όσοι υπαίτια τούς εξαπάτησαν η κατανάλωσαν τα κονδύλια της Ε.Ε. που προορίζονταν για αυτούς θα βρεθούν υπόλογοι ενώπιον της Δικαιοσύνης, αυτή η περίπτωση πρέπει να μας κινητοποιήσει διότι μας εκθέτει και μας ντροπιάζει συνολικά, ως κοινωνία ανοχής και κατανόησης, ως δημοκρατικό Κράτος. Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ δικηγόρος.