Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η στρατηγική επιλογή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, να συνδέσει τον πολιτισμό με τον τουρισμό άρχισε να αποδίδει καρπούς. Έτσι με την συνεργασία της Νορβηγικής Πρεσβείας, οργανώθηκε στην Πιερία, η επίσκεψη Νορβηγών τουριστικών πρακτόρων.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου που έχει ως τιμώμενη χώρα την Νορβηγία. 


Οι φιλοξενούμενες κ.Siri Haugen και κ.Gretha Thuen ξεναγήθηκαν στο
αρχαιολογικό πάρκο και μουσείο Δίου, στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, στο αρχαιολογικό μουσείο Βεργίνας, στο παρατηρητήριο πουλιών Αγαθούπολης, στους Π.Πόρους, στον Π.Παντελεήμονα .

Επίσης επισκέφθηκαν τουριστικές επιχειρήσεις της Παραλίας, Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυάς, Πλαταμώνα και Πόρων καθώς και μονάδες τυποποίησης και επεξεργασίας αγροτικών προιόντων.

Επισκέφθηκαν επίσης την αντιπεριφερειάρχη κ.Μαυρίδου, η οποία τις ενημέρωσε αναλυτικά για τις δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας.

“Είμαστε κατάπληκτες για την απίστευτη ομορφιά της Πιερίας, τους θαυμάσιους αρχαιολογικούς χώρους ,το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και για τις αξιόλογες τουριστικές υποδομές της και ευχαριστούμε θερμά το Φεστιβάλ Ολύμπου για την δυνατότητα που μας έδωσε να επισκεφθούμε μια ενδιαφέρουσα περιοχή. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν να οργανώσουμε τουριστικό ρεύμα απο Νορβηγία προς την Πιερία”, δήλωσαν μετά το τέλος της τετραήμερης περιοδείας τους

“Νομίζω ότι κάναμε ένα ολοκληρωμένο βήμα για να ενσωματώσουμε το Φεστιβάλ Ολύμπου στην σύγχρονη οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο κ.Γρηγόρης Παπαχρήστος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 10% των Νορβηγών έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές και από αυτούς κανείς στην Πιερία,νομίζω ότι με την ξενάγηση που κάναμε στις Νορβηγίδες τουριστικούς πράκτορες ανοίξαμε μια δυνατότητα διεύρυνσης της τουριστικής αγοράς της Πιερίας”

“Ο θεσμός της τιμώμενης χώρας κάθε χρόνο προσθέτει υπεραξίες στο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Αυτή την φορά πέραν απο την γνωριμία με τον Νορβηγικό πολιτισμό στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου, ανοίγονται και προοπτικές τουριστικής συνεργασίας, σχολίασε ο κ.Πασχαλούδης Νίκος υπεύθυνος δημοσίων και διεθνών σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Το καινούργιο σε αυτή την προσπάθεια ήταν η συνεργασία και ο συντονισμός πολλών φορέων. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την αντιπεριφερειάρχη κ.Μαυρίδου Σοφία, την ΚΖ΄ Εφορεία αρχαιοτήτων Πιερίας, τους υπευθύνους του μουσείου της Βεργίνας,τον Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου,τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα ,την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, τον ΌμιλοMediterranean Hotels για την άψογη φιλοξενία τους στο ξενοδοχείοMediterranean Village & Spa.

Η ομάδα διεκπεραίωσης του προγράμματος φιλοξενίας και ξενάγησης των Νορβηγίδων τουριστικών πρακτόρων, εκ μέρους του ΟΡ.ΦΕ.Ο αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Νίκο Πασχαλούδη, τον ταμία κ. Γεώργιο Σαμαλή, το μέλος του Δ.Σ κ. Τάσο Παπαναστασίου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Κώστα Μυστακίδη.

Οι προσπάθειες του ΟΡΦΕΟ για την σύνδεση του πολιτισμού με την τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας θα συνεχιστούν και στην κατεύθυνση αυτή για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως συνέβη στην πρόσφατη επίσκεψη των Νορβηγών τουριστικών πρακτόρων.