Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Πιερίας καταδικάζει απερίφραστα την επέμβαση των ΜΑΤ στη
σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών ενάντια στη λειτουργία των διοδίων του Αιγινίου. Παρά τις διαβεβαιώσεις των τοπικών ιθυνόντων (και της ίδιας της αντιπεριφερειάρχη) ότι θα σταθούν στο πλευρό του αγώνα των πολιτών
και ότι και οι ίδιοι αναγνωρίζουν την υποβάθμιση και το μαρασμό ολόκληρου του νομού, με την λειτουργία των εν λόγω διοδίων, οι δυνάμεις καταστολής πήραν για μια ακόμη φορά «άνωθεν εντολές» (αλήθεια από ποιους;) και ενήργησαν ενάντια στη βούληση του λαού της Πιερίας, επεμβαίνοντας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαμβάνοντας το δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Β. Πολύζο και το δημοτικό σύμβουλο Κ. Δανιηλίδη. Μέσα στο ίδιο πνεύμα αστυνομοκρατίας και προσπάθειας τρομοκράτησης και φίμωσης των αγωνιζόμενων Πιεριέων εντάσσεται και η κλήση σε απολογία 27 πολιτών (μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι) για την πρώτη κινητοποίηση του Ιανουαρίου ενάντια στα διόδια.

- Οι αστυνομικές δυνάμεις θα πρέπει να εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών κι όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων!
-Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα του λαού του νομού μας, καθώς αναγνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που λειτουργήσουν τα εν λόγω διόδια, η οικονομία του τόπου μας θα υποστεί μεγάλο μαρασμό και η τοπική κοινωνία θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην ύφεση και την κρίση.
- Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους, μέχρι την κατάργηση των διοδίων!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ!
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!