Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Μας το έστειλε ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΑΟΥΔΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

Εξαιρετικά εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού που κατέκλυσε τη μεγάλη  αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών την Δευτέρα 22-4-2013 για να παρακολουθήσει την 12η φετινή εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών για την χρονιά 2012-13. Κεντρικός ομιλητής ο Νίκος Ασλανίδης γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός δημοσιογράφος-και Γιαννιτσώτης στην καταγωγή- που εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό κι έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και με τον περιοδικό τύπο. Η ομιλία του για τους σύγχρονους ιεραπόστολους με παράλληλη προβολή σκηνών από την εκπομπή «Αληθινά σενάρια»  που προβάλλεται στην τηλεόραση της ΕΤ3 καθήλωσε τον κόσμο και δημιούργησε ένα  έντονα φορτισμένο συγκινησιακό  κλίμα...

     Αναντίρρητα ζούμε σε μιαν εποχή που το καθαρά υλιστικό, αμοραλιστικό και ατομοκεντρικό ιδεώδες προβάλλεται έντονα και ταυτόχρονα ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν το ωφελιμιστικό και ξενόφερτο πλέγμα που αποπροσανατολίζει τους θεατές και είναι ξένο προς τα έθιμα, την γλώσσα και  την φιλοσοφία του λαού μας. Το τραγικότερο στο όλο θέμα είναι ότι ως χώρα και κοινωνία ξοδεύουμε δανεικά  χρήματα για να αγοράσουμε υποκουλτούρα και εισαγόμενες τηλεοπτικές σειρές εξ ανατολών. Τέτοιες, όμως,  εκπομπές  όπως του Νίκου Ασλανίδη ξεχωρίζουν στην σημερινή τηλεόραση και  μας κρατούν σε εγρήγορση, διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον και προβάλλουν πρότυπα ζωής χαμηλών μεν τόνων, αλλά ουσιαστικών και αληθινών ηρώων.  
   Οι  ιεραπόστολοι, άνθρωποι που ανάλωσαν τον εαυτό τους σε ανθρωπιστικά και θεάρεστα έργα αξίζουν την προσοχή μας γιατί έβαλαν αξίες και ιδεώδη πάνω από το εγώ τους και πρόσφεραν πραγματικά στον συνάνθρωπο όπου γης κάτι από το δικό τους χρόνο, κόπο, χρήμα και καρδιά. Ήπιοι άνθρωποι, αξιέπαινοι, δραστήριοι και, σιωπηρώς, παραγωγικοί έστω κι αν κάποιοι άλλοι ασχολούνται, φωνασκώντες , με ζητήματα, θέματα και τηλεοπτικές παραγωγές  γειτονικών περιφερειακών υπερδυνάμεων.



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

pelladothe.blogspot.gr/