Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το "χρέος" του Κουβέλη και οι... συμβουλές της Καθημερινής

Μας το έστειλε το kentrinews.gr..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ

Η ναυαρχίδα του κεντροδεξιού τύπου αφιερώνει σήμερα το κύριο άρθρο της στον επικεφαλής της «κυβερνώσας αριστεράς», δίνοντάς του συμβουλές και θυμίζοντάς του... το χρέος του. Ποιο είναι αυτό;
Να συνεχίσει να στηρίζει τα μνημόνια και την κυβέρνηση...
αλλά ταυτόχρονα, είτε να «μαζέψει» τους απείθαρχους υπουργούς που προέρχονται από το κόμμα του, είτε να τους αλλάξει αμέσως. Σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα που στέλνει η εφημερίδα του Αλαφούζου: δεν θα μας "χαλάσει" την κυβέρνηση ο Μανιτάκης κι ο Ρουπακιώτης!
Πάλι καλά! Γιατί θα μπορούσαν να του πούνε και ποιους να βάλει... 
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το κόμμα του οποίου επικεφαλής είναι ο.. τρισμέγιστος ηγέτης που ακούει στο όνομα Φώτης Κουβέλης, ο ίδιος και το κόμμα του συνέβαλαν καθοριστικά στο να παραμείνει όρθια η χώρα εντός ευρωζώνης. 
Ακολουθεί το άρθρο:
Το χρέος του κ. Κουβέλη
Ο κ. Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ έχουν επωμισθεί έναν ιστορικό ρόλο συμμετέχοντας στην κυβέρνηση. Βοήθησαν, με σημαντικό κόστος, να σταθεί η χώρα όρθια εντός της Ευρωζώνης σε μια κρίσιμη στιγμή.
Είναι όμως ανάγκη να αντιμετωπίσουν με γενναιότητα και πολιτικό θάρρος τους «γόρδιους δεσμούς» που οδηγούν την κυβέρνηση σε τέλμα.
Η δημόσια συμπεριφορά ορισμένων εκ των κυβερνητικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ δυναμιτίζει την εικόνα και την αξιοπιστία της κυβέρνησης. Η άρνησή τους να υλοποιήσουν αυτονόητες και άκρως αναγκαίες τομές, που χρειάζονται άσχετα από το Μνημόνιο, προκαλεί πλέον εξαιρετικά μεγάλα προβλήματα στη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο κίνδυνος είναι σαφής, καθώς ελλοχεύει η απειλή της επιβολής νέων περικοπών που δεν αντέχουν ούτε η κυβέρνηση ούτε βεβαίως και η κοινωνία.
Ας βρει, λοιπόν, ο κ. Κουβέλης το απαιτούμενο πολιτικό θάρρος και είτε να ευθυγραμμίσει τους υπουργούς με τους ρυθμούς και τους στόχους της συγκυβέρνησης είτε να τους αλλάξει.
Στο κάτω κάτω η ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά αναδείχθηκε ως ισχυρή δύναμη επειδή λειτουργούσε με ανοιχτό μυαλό και στήριζε τις μεταρρυθμίσεις, όχι την αδράνεια και τα συντεχνιακά στάτους κβο.