Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εισβολή αστυνομικών σε σπίτια στην Ιερισσό...

Υπόθεση «Ελληνικός Χρυσός».Έσπασαν τις πόρτες τα ξημερώματα, για να προσάγουν δύο κατοίκους

Ένταση στην Ιερισσό όπου κάτοικοι κατήγγειλαν ότι αστυνομικοί εισέβαλαν τα
ξημερώματα στα σπίτια δύο συμπολιτών τους -παραβιάζοντας τις πόρτες- και προχώρησαν στην προσαγωγή τους για την υπόθεση της επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» τον περασμένο Φεβρουάριο. Ακολούθησαν επεισόδια από εξαγριωμένους κατοίκους στο Α.Τ Ιερισσού.
(φωτό από antigoldgreece.wordpress.com) Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, κάτοικοι της Ιερισσού πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο βρήκαν κλειστό και προκάλεσαν φθορές.Οι δύο προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στον Πολύγυρο, όπου στις 10 το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Τεταμένο το κλίμα στην Ιερισσό ενώ πολίτες αναμένεται να μεταβούν στον Πολύγυρο για συμπαράσταση.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, οι αστυνομικοί προσήγαν τους δύο άνδρες μπροστά στα μάτια των μελών των οικογενειών τους και αφού είχαν σπάσει τις πόρτες για να μπουν μέσα στα σπίτια τους, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Οι προσαχθέντες είναι μεταξύ των 20 κατοίκων της Ιερισσού, που ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους στη βομβιστική επίθεση στο εργατάξιο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο...