Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ

Η πρώτη του Μάη, ημέρα τιμής και μνήμης των εργατικών αγώνων, είναι για τους εργαζόμενους αλλά και για όλους τους πολίτες, μια ημέρα
στοχασμού και δράσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Είναι ημέρα φόρου τιμής για όλους αυτούς που πάλεψαν, αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για την απόκτηση ενός ανθρώπινου εργασιακού περιβάλλοντος και την εξάλειψη των φαινομένων εκμετάλλευσης.

Είναι η ημέρα που όλοι οι εργαζόμενοι ενώνουν τις φωνές τους για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, για ίσες ευκαιρίες, για ένα καλύτερο αύριο, για κοινωνική δικαιοσύνη και μια αξιοπρεπή ζωή.

Φέτος ο λαός μας γιορτάζει την πρωτομαγιά μέσα σε συνθήκες μιας βαθιάς και πρωτόγνωρης κρίσης. Μιας κρίσης που αυξάνει την ανεργία και κατά συνέπεια την ανασφάλεια του εργαζόμενου. Η πλειοψηφία της εργατικής τάξης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι βιώνουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και οι άνεργοι αγωνιούν για το μέλλον τους.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία μας καλεί να πορευτούμε ενωμένοι και όλοι μαζί να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία για την πατρίδα μας και τη νέα γενιά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τιμά τους αγώνες των εργαζομένων και με πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας, τάσσεται στο πλευρό τους. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη, την προβολή και την ευημερία του τόπου μας και δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική προστασία του εργαζόμενου αλλά και στην υποστήριξη όλων των ανέργων και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στέλνω τους πιο θερμούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας και εύχομαι σταθερή, ασφαλή και καλά αμειβόμενη εργασία για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους.      

Καλή Πρωτομαγιά




Η Αντιπεριφερειάρχης
Σοφία Μαυρίδου