Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η Galatasaray Football Academies (¨Lions of Future¨)επεκτείνει το διεθνές δίκτυο ακαδημιών της τώρα και στηνΚατερίνη!!!

   Απίστευτο και όμως πέρα για πέρα αληθινό. Το δίκτυο ακαδημιών της Γαλατάσαραϊ με τη διεθνή ονομασία Galatasaray World football Academies (σχετ:http://www.galatasaray.org/en/altyapi) αξιοποιώντας μέσω των ελλήνων και
τούρκων σκάουτερ της και του ειδικού προγράμματος youth soccer talent τις πληροφορίες σχετικά με τη μεγάλη δυναμική του νομού μας στην παραγωγή και ανάδειξη ταλέντων μέσα βέβαια από την εξειδικευμένη και συστηματική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές αλλά και παράγοντες του νομού, έκρινε σκόπιμο να εγκαταστήσει δίκτυο ακαδημιών και στη χώρα μας κάνοντας την αρχή από την πόλη μας.


Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες η πρώτη ανεπίσημη προσέγγιση εκπροσώπων της τουρκικής ομάδος και παραγόντων της πόλης μας έγινε από τον Πρόεδρο των Παλαιμάχων Πιερίας και ιδιοκτήτη του καταστήματος πολυγεύσεις-café PLAΤΙA κ.Τόλιο Γιώργο ταυτόχρονα με το πρόσφατο ταξίδι της ομάδας των παλαιμάχων Πιερίας στην Κωνσταντινούπολη όπου και φιλοξενήθηκαν από τους παλαιμάχους της Γαλατασαράι.

Ακoλούθησε η επίσκεψη πολυμελούς κλιμακίου της τουρκικής ομάδας στην πόλη μας με επικεφαλή τον κ. Yildirim Baildi διευθυντή του παγκόσμιου δικτύου ακαδημιών της Γαλατά, τον κ. Akin Sokak πρόεδρο της ερασιτεχνικής Γαλατά αλλά και τους επικεφαλής προπονητές των ακαδημιών στην ΠΟΛΗ κ. Soultan Oglu και τον γνωστό Άγγλο manager και συνεργάτη του John Taramas ,οι οποίοι και συναντήθηκαν με το νεοσύστατο ΔΣ και πιο συγκεκριμένα με τους κυρίους Τόλιο Γιώργο (πρόεδρο),Δασκαλόπουλο Άκη (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ), Πεϊδη Γιώργο (Γενικό Γραμματέα), Σάββα Σταυρίδη (σύμβουλος διαχείρισης και υπεύθυνος οικονομικής επιστασίας ) ως μέλη του νέου ΔΣ , Θόδωρο Παυλίδη διερμηνέα , Πετρίδη Γιάννη(καθηγητής διαιτησίας και υπεύθυνος εκμάθησης κανονισμών παιδιάς), Πάρη Προδρομίδη ως team assistant manager της νέας ακαδημίας, αλλά και τους προπονητές κ. κ Ντίνο Δαυιδόπουλο που θα είναι και ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας και ο υπεύθυνος της πιστής εφαρμογής του προγράμματος της Γαλατά μετά την μετάφραση που θα του κάνει ο κ. Παυλίδης, τον κ. Βλάγκα Αντώνη που θα είναι υπεύθυνος ανάπτυξης των υποδομών, ηλεκτρονικής επικοινωνίας και μέσων διασύνδεσης στο κομμάτι που αφορά την τηλεματική διάσκεψη αλλά και το σκάουτινγκ μέσω της εφαρμογής του προγράμματος ανάδειξης ταλέντων της τουρκικής ομάδας, και τέλος τον κ. Αλέκο Κουιμτζίδη που θα αναλάβει τις ομάδες U19 και U17 δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα αυτό.


Οι παράγοντες των δύο ομάδων συζήτησαν και ανέλυσαν τα βασικά σημεία της συνεργασίας τους δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός της προώθησης αρχικά των ταλέντων του νομού μας στην ΠΟΛΗ με απώτερο σκοπό την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής τους παιδείας στην Τουρκία και βέβαια τη συμμετοχή τους υπό την εποπτεία του κ. Fatih Terim στην επαγγελματική ομάδα της Γαλατά όπου σήμερα αγωνίζονται οι Didier Drogba και Wesley Sneijder δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν, να σπουδάσουν Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και Αρχαία Ελληνική Παιδαγωγική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο τηςGALATASARAY στην ΠΟΛΗ (σχετ:http://www.galatasaray.org/en/kulupbilgi/pages/gslycee.php ). Παράλληλα οι τούρκοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τον κ. Δαυιδόπουλο και τους συνεργάτες του στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν την καινούργια ακαδημία εκδηλώνοντας μάλιστα τον θαυμασμό τους για την άρτια οργάνωση, τις σύγχρονες υποδομές και τη μεγάλη ετοιμότητα του νεοσύστατου συλλόγου που σε πρώτη φάση μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 200 παιδιά.


Σε ερώτηση που απευθύναμε σχετικά με την καινούργια ακαδημία προς τον κ . Δαυιδόπουλο μας είπε τα εξής αφήνοντας παράλληλα και κάποιες αιχμές : «Ακολουθώντας και εμείς το πνεύμα της εποχής και τον παροξυσμό που υπάρχει και που θέλει κάθε γωνιά και κάθε σοκάκι της πόλης μας χωρίς κανένα εχέγγυο να ιδρύει ακαδημία που να φέρνει το όνομα μεγάλου ευρωπαϊκού ή ελληνικού συλλόγου, αποφασίσαμε να καινοτομήσουμε αποδεχόμενοι μια πολύ καλή οικονομικά πρόταση για μια σοβαρή και μακροχρόνια συνεργασία από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο προκειμένου να δώσουμε στα παιδιά του νομού μας που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μια διαφορετική προοπτική εξέλιξης και ανάδειξης έστω και μέσα από μια τουρκική ομάδα. Ηθικές αναστολές και ενδοιασμοί για αυτή μας την κίνηση ασφαλώς και δεν υπάρχουν αφού μπροστά στον ανιστόρητο ανθελληνισμό των πολιτικών μας και το ξεπούλημα της χώρας στους τροϊκανούς, μια συνεργασία με ένα τούρκικο σύλλογο που στο κάτω, κάτω μια γειτονιά είμαστε και 400 χρόνια συμβιώναμε αρμονικά!!! Θεωρώ ότι δεν είναι και τίποτα το τραγικό. Συναισθηματισμοί λοιπόν εδώ δεν χωράνε. Για εμάς σύμφωνα πάντα και με το κλίμα της εποχής, το όλο εγχείρημα έχει ξεκάθαρα στόχους εισοδηματικούς και επιχειρηματικούς »

Από την άλλη ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τόλιος σε σχετικό του σχόλιο επικεντρώθηκε περισσότερο στην ανάγκη να βρεθούν νέες αγορές για να πωλούνται τα πολλά ταλέντα του νομού και μια τέτοια εκτιμά ότι είναι αυτή της Τουρκίας με την οποία όπως χαρακτηριστικά και πολύ εύστοχα είπε, μας ενώνουν συναισθηματικοί δεσμού και κοινοί αγώνες για τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα του ανθρώπου!!!

Ο φίλαθλος πάντως κόσμος της Πιερίας δείχνει να αγκαλιάζει ζεστά την κίνηση αυτή θεωρώντας την απαραίτητο σημείο των καιρών!!! ενώ ήδη ετοιμάζονται οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της Galatasaray FootballAcademy (¨Lions of Future¨) παρότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ποντιακοί και μικρασιατικοί σύλλογοι εγείρουν αντιδράσεις αποκαλώντας το όλο εγχείρημα¨σύγχρονο παιδομάζωμα¨ αλλά και απειλώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και πορείες σε περίπτωση που λάβει σάρκα και οστά μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ο χρόνος πάντως θα δείξει…

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Παπαδόπουλο Αγαθάγγελο και στο τηλ: 6927333666