Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δημοσιογράφους του γνωστού ισραηλινού τουριστικού περιοδικού NATURE OF THINGS,φιλοξένησε η διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο την περασμένη βδομάδα στην Πιερία.

Η επίσκεψη έγινε μετά από τη συνεργασία που έχει αναπτύξει το Φεστιβάλ Ολύμπου με τον Οργανισμό Τουρισμού και Πολιτισμού του δήμου της
Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι του συγκεκριμένου περιοδικού, φιλοξενούνται αυτές τις μέρες από τον προαναφερόμενο οργανισμό, ο οποίος στο πλαίσιο σχηματισμού ενός δυναμικού τουριστικού πακέτου γύρω από τη Θες/νίκη, έχει εντάξει όμορες περιοχές με ιδιαίτερο τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.
 
Μεταξύ αυτών είναι βέβαια και η Πιερία, με κύρια αναφορά τον Όλυμπο, τον αρχαιολογικό και πολιτιστικό τουρισμό.
Το περιοδικό NATURE OF THINGS είναι το μεγαλύτερο τουριστικό περιοδικό του Ισραήλ, διαθέτει τους πλέον έμπειρους δημοσιογράφους στον τομέα του τουρισμού, κυκλοφορεί σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα και σε διάφορες γλώσσες.
Οι ισραηλινοί δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρου του ΟΡ.ΦΕ.Ο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον ταμία κ. Γιώργο Σαμαλή και τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ, Κώστα Μυστακίδη, επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο του Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα , τον παλιό Παντελεήμονα, το Λιτόχωρο και βέβαια τον Όλυμπο, όπου στάθηκαν ιδιαίτερα στην παλιά μονή του Αγίου Διονυσίου, με τελική κατάληξη το καταφύγιο στα Πριόνια.
Τις δύο μέρες που παρέμειναν στην Πιερία, φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Mediterannian Village, στην Παραλία Κατερίνης και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αγορά και τη νυχτερινή ζωή της πόλης.
Αποχωρώντας, δήλωσαν με έμφαση, πως η Πιερία ήταν η ποιο ενδιαφέρουσα περιοχή από όσες επισκέφθηκαν στο πλαίσιο δημιουργίας τουριστικού πακέτου με επίκεντρο τη Θες/νίκη αλλά και άλλους προορισμούς που να μην απέχουν όμως πάνω από δύο ώρες από αυτή.
ΟΙ υπεύθυνοι του ΟΡ.ΦΕ.Ο, παρέδωσαν στους ισραηλινούς δημοσιογράφους πλούσιο διαφημιστικό υλικό της Πιερίας, μεταξύ αυτού και το λεύκωμα του Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και D.V.D με πολιτιστικές εκδηλώσεις, για τις οποίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.