Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σεραφείμ Κοτρώτσος: Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημιουργία Ξανά εξηγεί πως το outsider των περσινών εκλογών κοιτάει μπροστά

Μας το έστειλε το pinakio.blogspot.gr/..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
-«Είχαμε στην σύνθεση μας ανθρώπους που δεν ταιριάζανε  με την Δημιουργία Ξανά» 

-«Όσο το σύστημα καταρρέει ο οργισμένος πολίτης βρίσκεται διαρκώς στο δίλλημα μεταξύ ακραίων επιλογών και του συμβιβασμού με τις δυνάμεις που μας έφεραν εδώ»

-«Η θέση μας στο Μακεδονικό είναι σαφής: στην υπόθεση αυτή πληρώνουμε τα λάθη ενός στείρου εθνικισμού ο οποίος έχανε τις ευκαιρίες την μία μετά την άλλη»

-«Ελπίζουμε για το καλό της χώρας σε αποφυγή κάθε πρόωρης προσφυγής στις κάλπες»

-«Οι μεγαλοσυνδικαλιστές κατά τις τελευταίες δεκαετίες μετεξελίχθηκαν σε ένα είδος πολιτικής ελίτ πολύ μακριά από την εκπροσώπηση των συμφερόντων του μέσου εργαζόμενου» 



Του Λευτέρη Χ. Θεοοδωρακόπουλου

Σε μια Ελλάδα που φαίνεται να ψάχνει τον πολιτικό της προσανατολισμό και τα μνημόνια έχουν επιβάλει τους δικούς τους νόμους και τάξεις, το πολίτευμα δείχνει να κλυδωνίζεται. Λένε όμως πως μετά  από την πιο σκοτεινή νύχτα η αυγή απέχει λίγο και το φως του ήλιου θα βρει στο πέρασμα του έναν διαφορετικό κόσμο. Αυτές είναι οι ώρες που πρέπει να γίνει ανασύνταξη των πολιτικών δυνάμεων και οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κάνουν αυτό που έλεγε πριν 2500 χρόνια πριν -περίπου- ο Πλάτωνας στην Πολιτεία. Να υπάρχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Σήμερα το Πινάκιο «ανακρίνει» τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τον εκπρόσωπο τύπου -ενόψει του Συνεδρίου- της Δημιουργίας Ξανά!
Μας  μιλάει για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις πέρυσι τέτοια εποχή, για την συνεργασία με τον Στέφανο Μάνο αλλά και γιατί η Δημιουργία Ξανά δεν κατάφερε να περάσει το κατώφλι του ελληνικού κοινοβουλίου. Δεν σταματάει εκεί, αλλά τονίζει γιατί ο κόσμος έχει στραφεί στα άκρα και τα «δυναμώνει».
Ωστόσο  κάνει και την αυτοκριτική του -σε επίπεδο κόμματος- όταν τον ρώτησα πως πολλά νέα παιδιά ακολούθησαν την παράταξη στα πρώτα της βήματα και απομακρύνθηκαν εξαιτίας αλαζονικών συμπεριφορών. Ο κ. Κοτρώτσος από το λίγο που τον γνώρισα ήταν από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους της Δημιουργίας Ξανά και γι’ αυτό το λόγο του δίνω το βήμα στο Πινάκιο να μιλήσει, να «απολογηθεί», αλλά και να μας σκιαγραφήσει τα σχέδια του μέλλοντος όπως τα ονειρεύεται και ο ίδιος αλλά και η παράταξη του. Και εκτός αυτού μπορούμε να κρατήσουμε την συνέντευξη αυτή ως μέσο κριτικής μας για το μέλλον, γιατί όλοι ωραία τα λένε πριν μπουν στο Κοινοβούλιο αφού μπουν είναι το θέμα… Διαβάστε  την συνέντευξη που ακολουθεί…

Ένα χρόνο σχεδόν μετά τις εκλογές η Δημιουργία Ξανά έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Γιατί όμως τόσο καιρό υπήρχε ένα επικοινωνιακό κενό και δεν υπήρχε είδηση για εσάς  ούτε σε μονόστηλο;


 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

pinakio.blogspot.gr