Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Άνοιγμα του ΣΕΒΕ στη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, με εξωστρεφή προσανατολισμό - Παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας SEVE next generation

Μας το έστειλε ο ΣΕΒΕ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας SEVE next generation, με διακριτικό τίτλο “Sevenagers”, το Σάββατο 13/04/13 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, στο πλαίσιο του
πολυσυνεδρίου – έκθεσηςMoney Show.


Το SΕVE next generation είναι ένα Δίκτυο Εξωστρεφούς Νεανικής Επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε νέους (18-40 ετών), 2ης και 3ηςγενιάς επιχειρηματίες εξαγωγικών επιχειρήσεωννεαρά στελέχη σε τμήματα εξαγωγών, νέους επιχειρηματίες  αλλά και τελειόφοιτους και απόφοιτους που επιθυμούν να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα. Στόχος του Δικτύου είναι ηενίσχυση της εξωστρεφούς κουλτούρας του νέου Έλληνα επιχειρηματία και η συνεχής εκπαίδευσηοργάνωσηανάπτυξη και βελτίωση νέων και εν δυνάμει επιχειρηματιών, με επίκεντρο τον εξαγωγικό προσανατολισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, κ. Δημήτρης Λακασάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μανδρίνος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, κ. Ανδρέας Στεφανίδης.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΣΕΒΕ και Συντονιστής της Ομάδας ΕργασίαςSEVE next generation, κ. Χρήστος Παπανικολάου παρουσίασε τους βασικούς άξονες δράσης του Δικτύου, οι οποίοι είναι:

1. Εκπαίδευση – Export Meetings
1.1 Διαδραστικές Ομιλίες Επιχειρηματιών, 1.2 Webinars
2. CoachingMentoring
2.1 Θέσεις υιοθεσίας νέων επιχειρήσεων, 2.2 Θέσεις μαθητείας τελειόφοιτων
3.  Venture CapitalStart ups
3.1 Αξιολόγηση – Υιοθεσία – Χρηματοδότηση
4. Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις ως Co-Exhibitor
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο κ. Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης, διευθυντής της εταιρίας RISE και πρώην Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, μίλησε για τους τρόπους και τα μέσα χρηματοδότησης νέων, καινοτόμων, εξωστρεφών επιχειρήσεων. Ως ένα παράδειγμα startup νεανικής επιχειρηματικότητας, ο κ.Χρήστος Χατζηαποστολάκης, ως ιδρυτής της πλατφόρμας, παρουσίασε στο κοινό την ταξιδιωτική εφαρμογή PERIPLOOS, που βοηθάει τους ταξιδιώτες να οργανώσουν και να προωθήσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες σύμφωνα με το διαθέσιμο εισόδημά τους και βρίσκεται σε πρώτη δοκιμαστική έκδοση αναζητώντας σχετική περαιτέρω χρηματοδότηση (cloudfunding).
Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Αλέξανδρου Κωστόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Foresight και εκπροσώπου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού (not-for-profitRepowerGreece Inc, για την πρωτοβουλία  Repower Greece. Η εκδήλωση έκλεισε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒΕ και του Repower Greece. Το RepowerGreecehttp://www.repowergreece.gr/ αναζητά ιστορίες από την επιχειρηματικότητα, την παιδεία και την κοινωνία που δείχνουν ότι η Ελλάδα προχωράει, δημιουργεί και συνθέτει λύσεις, οι οποίες μέσα από συζητήσεις και δράσεις  σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, fora και δεξαμενές σκέψης σε χώρες στρατηγικού ενδιαφέροντος, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν είναι όντως οι αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά οι ικανότητες, η δημιουργικότητα και τα επιτεύγματα των πολλών.
Παρουσιάσεις: