Κυριακή 14 Απριλίου 2013

TO ΠΕΡΙΦΕΡΕΙAΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


 Δελτίο Τύπου της παράταξης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Μέτωπο Ανάπτυξης

 Για προχειρότητα και υποβάθμιση του θέματος, διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση

  Παρ’ ότι ήταν πρώτο θέμα στην Η.Δ του προχθεσινού περιφερειακού συμβουλίου, το θέμα των διοδίων της Πιερίας, τελικά μετατέθηκε σε επόμενη
συνεδρίαση, με το αιτιολογικό ότι το σώμα... 


είχε κουραστεί εξ αιτίας της μεγάλης διάρκειας του θέματος των μεταλλείων χρυσού στο Κιλκίς που συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης.
Επιπλέον η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου ζήτησε αναβολή για να καλεστούν την επόμενη φορά και άλλοι φορείς της Πιερίας.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναρωτήθηκαν δικαιολογημένα, γιατί δεν καλέστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση οι φορείς της Πιερίας, τη στιγμή που το συγκεκριμένο θέμα ήταν στην Η.Δ.
Με την παρατήρηση αυτή τελικά δέχτηκαν την αναβολή για την επόμενη συνεδρίαση.
Παρά τη συμφωνία της αναβολής, το προεδρείο έδωσε το λόγο μόνο στην κ. Μαυρίδου, να κάνει μια σύντομη ενημέρωση περί του θέματος.
Η αντιπεριφειάρχης όμως, δεν περιορίστηκε στην ενημέρωση αλλά μπήκε στην ουσία του θέματος καταθέτοντας μάλιστα και προτάσεις.
Το γεγονός αυτό εξόργισε τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, ο οποίος κατηγόρησε το προεδρείο για ασυνέπεια στη συμφωνία της αναβολής και για επιλεκτική συμπεριφορά στη διαδικασία..
Η κ. αντιπεριφερειάρχης, είπε ο κ. Παπαχρήστος, προχώρησε σε προτάσεις με τις οπαίες μάλιστα εμείς αλλά και οι περισσότεροι φορείς της Πιερίας δεν συμφωνούμε. Ή θα πρέπει να δοθεί ο λόγος σε όλους μας, που σημαίνει ότι το θέμα συζητείται ή θα πρέπει να διαγραφούν όσα είπε η κ. Μαυρίδου.
Επικράτησε πανικός παρεμβάσεων από την πλευρά της πλειοψηφίας, θέλοντας να αιτιολογήσουν τη διαδικασία, παρενέβη μάλιστα και ο περιφερειάρχης προσπαθώντας να κατευνάσει τα πράγματα.
Η αντιπολίτευση επέμενε στη θέση της, ότι η συζήτηση στο επόμενο συμβούλιο θα ξεκινήσει εκ του μηδενός με την παρουσία μάλιστα φορέων της Πιερίας αλλά και όλων των εμπλεκομένων με το σοβαρότατο αυτό θέμα..