Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Tελέστηκε η αδελφοποίηση μεταξύ των συλλόγων Κοκκινοπλιτών «Ο Όλυμπος» και του Εργαστηρίου Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «το ξαθέρι»

Την Κυριακή, στις 12 Μαΐου, στο κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη, τελέστηκε η αδελφοποίηση μεταξύ των συλλόγων Κοκκινοπλιτών «Ο Όλυμπος» και του Εργαστηρίου Κρητικής Παράδοσης και
Πολιτισμού «το ξαθέρι». Αδελφοποιήθηκαν δύο μέρη της πατρίδας μας με μακραίωνη ιστορία και μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. 

Μέσα σε ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορικές αναδρομές στους δύο μυθικούς τόπους, που η παράδοση τους έχει πολλές φορές στο παρελθόν συνδέσει.


Οι προβολές απόλυτα εναρμονισμένες με τον ιστορικό λόγο κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Ακολούθησαν αντιπροσωπευτικοί χοροί των δυο συλλόγων και η υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης από τους προέδρους κ. Θεοδωρογιαννάκη Γιάννη και κ. Σιαμάτρα Δημήτριο, παρουσία σύσσωμων των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων, όπως και η ανταλλαγή αναμνηστικών. 

Ακολούθησε ο «κοινός χορός» των δύο πλέον αδελφοποιημένων συλλόγων καθώς και πλούσιος μπουφές με τοπικές λιχουδιές. Κατά γενική ομολογία η τελετή ήταν μια μυσταγωγία ,η οποία μας μετέφερε νοερά στις ιδιαίτερες πατρίδες μας , την πανέμορφη Κρήτη με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση αφενός και αφετέρου στο μυθικό Όλυμπο, τόπο των θεών και βασίλειο του Κρηταγενή Δία. Η εκδήλωση έκλεισε με το κοινό γεύμα που παρατέθηκε στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων , των μελών του χορευτικού και άλλων επισήμων. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα μέλη μας που μας τίμησαν με την παρουσία και τις προσφορές τους .

Με εκτίμηση

Τα Δ.Σ. των συλλόγων

Κοκκινοπλιτών «Ο Όλυμπος» και Εργαστηρίου Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «το ξαθέρι»