Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η πρώτη αποκρατικοποίηση στη χώρα είναι γεγονός - Πουλήθηκε το 33% του ΟΠΑΠ για 652 εκατ. ευρώ στον Μελισσανίδη

- To ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την νέα προσφορά της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ
- Η νέα βελτιωμένη πρόταση αγγίζει τα 652 εκατομμύρια ευρώ
Στουρνάρας για το deal: Ολοκληρώθηκε η πρώτηαποκρατικοποίηση στη χώρα
- Για «διαγωνισμό παρωδία» για τον ΟΠΑΠ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Απόλυτα αποδεκτή έκανε το ΤΑΙΠΕΔ κατά την 4ωρη συνεδρίασή του τη νέα βελτιωμένη προσφορά της Emma Delta ύψους 652 εκατομμυρίων ευρώ για το 33% του ΟΠΑΠ.

Το fund Emma Delta Ltd το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd, όπου βασικοί μέτοχοι είναι ο Jiri Smejc (66,7%) και ο Όμιλος Μελισσανίδη (33,3%).

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος δήλωσε πως "με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.

Όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο.

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

Στην αντίπερα όχθη ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο "για σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ συνιστά μείζον σκάνδαλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και τους Έλληνες πολίτε".

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «διαγωνισμό παρωδία για την πώλησή του», που κατέληξε «σε μια εξευτελιστική προσφορά από έναν υποψήφιο αγοραστή, καταδεικνύει στο έπακρο ότι η δημόσια περιουσία δεν πωλείται απλώς, αλλά χαρίζεται σε «ημέτερους». Ο ΟΠΑΠ αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και πρέπει να παραμείνει τέτοια, με τα κέρδη του να κατευθύνονται προς τα ασφαλιστικά ταμεία που καταρρέουν από τη μνημονιακή πολιτική, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορούν να γίνουν πάνω στα ερείπια των ιδιωτικοποιήσεων.

«Οι δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα ανάπτυξης για τη χώρα, προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι να δοθούν πεσκέσι σε κομματικούς φίλους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.newsit.gr/