Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πάνω από 600 αθλητές στον επετειακό 10ο Olympus Marathon

   ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ 9 ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
ΤΟΥOlympusMarathonJessedHernadezGispert.
Ενάμιση μήνας έχει απομείνει για την εκκίνηση του 10ου επετειακού OlympusMarathon.
 

Οι ετοιμασίες για τους 600 και πλέον αθλητές που θα λάβουν φέτος μέρος στον αγώνα είναι πυρετώδεις. Οι 500 θέσεις των Ελλήνων συμμετεχόντων έχουν υπερκαλυφθεί, ενώ στις 115 έχουν φτάσει οι αιτήσεις των ξένων αθλητών. Όλη η αφρόκρεμα του Ελληνικού ορεινού τρεξίματος θα είναι παρούσα στην επετειακή  διοργάνωση, ενώ στη 10η φετινή εκκίνηση θα σταθούν και 9 αθλητές (8 άνδρες και μια γυναίκα) οι οποίοι έχουν τερματίσει και στις εννέα προηγούμενες διοργανώσεις. Μεταξύ των ξένων συμμετεχόντων στην εκκίνηση φέτος θα σταθεί και ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής τουOlympusMarathonJessedHernadezGispert. 
Η προσέλευση των φίλων του ορεινού τρεξίματος στο Λιτόχωρο, το Δίον και την ευρύτερη περιοχή αναμένεται μεγάλη. Ήδη οι διαθεσιμότητες δωματίων στο επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι ελάχιστες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων αθλητών έχει συνδυάσει τη συμμετοχή στον αγώνα με τις διακοπές  τους, παραμένοντας στην περιοχή για περισσότερο και από μια εβδομάδα σε πολλές περιπτώσεις. Καθημερινή είναι όμως η προσέλευση στα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου, ιδίως τα Σαββατοκύριακα από φίλους του ορεινού τρεξίματος και συμμετέχοντες στον 10ο Ο.Μ., οι οποίοι πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους ενόψει του αγώνα.
O10ος OlympusMarathon συγκαταλέγεται φέτος παγκοσμίως στις 20 κορυφαίες διοργανώσεις SkyMarathon® σύμφωνα με την ISF(InternationalSkyrunningFederation).
Από την οργανωτική επιτροπή,
Λιτόχωρο, 10/05/2013