Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Στο 60%, σε σχέση με μόλις λίγα χρόνια πριν, ανέρχεται η μείωση του εσωτερικού τουρισμού στην Πιερία, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αφροδίτη Λέινα.

Με προσφορές απαντούν οι ξενοδόχοι της Πιερίας

       Στο 60%, σε σχέση με μόλις λίγα χρόνια πριν, ανέρχεται η μείωση του εσωτερικού τουρισμού στην Πιερία, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης
Ξενοδόχων Αφροδίτη Λέινα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι Ελληνες, που ανέκαθεν τιμούσαν την περιοχή, έχουν λείψει στην Πιερία». Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, αν και το φετινό Πάσχα σημειώθηκε αύξηση διανυκτερεύσεων κατά 35%-40%, σε σχέση με πέρυσι, οι Ελληνες αντιπροσώπευαν πολύ μικρό ποσοστό αυτής.
 


Αντίθετα, στα περίπου 200 από τα 400 ξενοδοχεία της περιοχής, που λειτούργησαν για το Πάσχα, οι ξένοι τουρίστες ήταν σημαντικά αυξημένοι. «Υπολογίζαμε ότι, φέτος το Πάσχα, είχαμε περίπου 7000 επισκέπτες, με τις πληρότητες των ξενοδοχείων να κυμαίνονται μεταξύ 30% και 100%. Οι αυξημένες πληρότητες αφορούσαν κατά κύριο λόγο τα μεγάλα ξενοδοχεία, που προσφέρουν all-inclusive πακέτα οργανωμένων εκδρομών, ενώ οι χαμηλές τα μικρότερα, που υποδέχονται κυρίως μεμονωμένους Ελληνες τουρίστες και αυτό είναι ένας δείκτης της τάσης» σημείωσε η κ. Λέινα.
Προκειμένου να αυξηθούν οι αφίξεις Ελλήνων τουριστών στην Πιερία, η Ένωση Ξενοδόχων σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να οργανώσει πρόγραμμα προνομιακών τιμών, όπως και πέρυσι.
«Πέρυσι είχαμε έρθει σε συμφωνία με περίπου το 1/4 των ξενοδοχείων της Πιερίας που είχαν διαθεσιμότητα, προκειμένου να προσφέρουμε προνομιακές τιμές σε Ελληνες τουρίστες, της τάξης των 40 ευρώ με πρωινό στα μονάστερα και 70 ευρώ με πρωϊνό στα τετράστερα. Φέτος θα κάνουμε το ίδιο πράγμα για την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου» επεσήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.
Σε ό,τι αφορά τους ξένους τουρίστες και με βάση τις προκρατήσεις για τη θερινή σεζόν, σημειώνεται αύξηση της τάξης του 10% στους Ρώσους και τους Σέρβους τουρίστες, αλλά και επάνοδος των Γερμανών και των Πολωνών, που το τελευταίο διάστημα απείχαν από τα πιερικά θέρετρα.