Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΣ ΕΡΗΜAIOI ΔΡΟΜΟΙ

   Μετά το παρασκευασμένο πρόβλημα κρίσης της Ελλάδας μας, από τις οδηγίες των επιφανών ανδρών, μεγαλοπρεπείς ψιττακοί, ανακοινώνουν την
συνέχεια των μεγάλων βρώμικων λεωφόρων, αφήνοντας πίσω την ουσία και φέρνοντας σύγχυση στο περιβάλλον και στο ντόπιο κοινωνικό κύτταρο. Αμυδρή η αντίδραση, υπνωτισμένη η κοινωνία μας. Στα έδρανα βασιλεύει η ηλιθιότητα – ασύλληπτο το βεληνεκές της… Συναίνεση και συνενοχή των απίθανων. Κυρίαρχο το ψεύδος και η αηδία συσσωρευμένη. Στοιβαγμένα τα εθελούσια λάθη.




Παρασκευασμένοι υποβολείς, προσηλωμένοι στις εκφράσεις τους συνένοχοι καθοδηγούν τα πάντα στο σκοτάδι, καλύπτοντας την ανικανότητα τους. Και στο πάτωμα προσυπογράφουν τα κατακάθια του θλιβερού τους εαυτού, καταπατώντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη. Και μέσα από το βαθύ σκοτάδι, εμφανίστηκε ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ο πρόεδρος του Παντελεήμονα, να μας θέσει τα ανακοινωθέντα και να πάρουμε θέση απέναντι στους ψιττακους. Μικρή η συζήτηση- Κρυμμένη η αλήθεια… Καμία η θέση κανενός των παρευρισκομένων πλην του Χαλατσογιάννη Βαγγέλη και η ζωή συνεχίζεται εν υπνώσει χαχανίζοντας ολοι μας, πως ένα μαγικό ραβδί θα δώσει την λύση. Κρυμμένα όμως και τα μεγάλα έδρανα ενθεν και ενθενι. Και το βασιλικό μας κάστρο, θλίβεται βαθιά, που ο κισσός δεν άνθησε ακόμη στον απέναντι λόφο, με τους καμένους κορμούς και συνεχίζει να βρει την κυριαρχία της ηλιθιότητας μας.


Φίλε πρόεδρε Παντελή,


Εξέγειρε τους προέδρους των άλλων χωριών -Πόροι, Πλαταμώνα, Σκοτίνα, Λεπτοκαρυά- καθώς εσύ ανέλαβες το μεγάλο βάρος. Χτύπα τις καμπάνες τους, για να λαλήσουν ανοιξιάτικα, να εγερθεί και να ερασθεί το κοινωνικό μας κύτταρο και οι ψιττακοί να μας απαντήσουν για πιο λόγο εθελοτυφλούν στα συμφωνηθέντα. Και επειδή στα μεγάλα έδρανα ξανά θα έρθουν τα συμφωνηθέντα και κατακτηθέντα να ακούσουμε: γιατί έκλεισε ο κόμβος της Σκοτίνας, γιατί έκλεισε στον Πλαταμώνα ο δρόμος προς Σιδηροδρομικό Σταθμό, γιατί έκλεισαν το πέρασμα της κυράς Κατίγκως και πούλησε το άλογο της; Να μας απαντήσουν πότε και ποιος αποφάσισε χωρίς διαβούλευση με τους κατοίκους πως θα γίνει το καθετί.


Φίλε πρόεδρε Παντελή,


Γιατί δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι; Γιατί αποκόπτονται τα παραδοσιακά χωριά, οι παραλίες, οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι αρχαιολογικοί χώροι; Επέρχεται σήψη και στην συνέχεια θάνατος όταν σ ένα μέρος του σώματος μας δεν δίνει αίμα η αρτηρία. Κάθε κίνηση νέκρωσης των συμφωνηθέντων θέτουν το ορφικό πεδίο σε νάρκωση και βάζουν θεμέλια χαβούζας και πάλι στην ορφική τοποθεσία.


Φίλε Παντελή, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αν-Ολύμπου, υπάρχει στη βουλή των Ελλήνων κατατεθειμένη ολοκληρωμένη πρόταση –από τον τότε βουλευτή κ. Καρπούζα- επί παντός.


Σήκωσε-πάρε το βάρος και ενεργοποιήσου και αν χρειάζεσαι βοήθεια, εδώ είμαστε. Σαν Δήμος Δίου-Ολύμπου πυρήνας του ορφικού πεδίου, οι νέες οδικές αρτηρίες πρέπει να πνίξουν το ορφικό τοπίο στο αίμα ζωής. Δηλαδή:


  1. Περιφερειακοί έξοδοι των τούνελ
  2. Περιφερειακά Πάρκα
  3. Αντιπλημμυρικά
  4. Η συνέχιση του ιστού των πόλεων πάνω απ την αρτηρία
  5. Η έξοδος της πλαζ των Ν. Πόρρων
  6. Ο κόμβος της Σκοτίνας


Θα δώσουν ένα νέο αίμα στις νέες γενιές των Ελλήνων και μαζί με τα κέντρα υποδοχής και τα κέντρα παροχής υπηρεσιών θα ενεργοποιήσει τον ορφικό πυρήνα.


Με αυτά σταματώ.


Πρόεδρε εξεγείροντας και τους άλλους προέδρους, χτυπήστε τα μεγάλα έδρανα να ξυπνήσουν απ τον εθελούσιο ύπνο τους.


Πολίτες του Δήμου Δίου-Ολύμπου


Εξεγερθείτε – Ερασθείτε


Για το μέλλον των παιδιών μας


Το μέλλον του ορφικού πεδίου


Για την Ελλάδα μας.








Υστερόγραφο


Και να που τα μικρά μας έδρανα στηρίζουν μαζί με τα μεσαία έδρανα τα μεγάλα έδρανα. Φιγούρες βασιλεύουν ανακατεύοντας τα σπλάχνα του λαού μας. Βρε ουστ να ανασάνει ο λαός μας Όχι άλλη θυσία








Αστέριος Χονδρόπουλος


Πρώην Δήμαρχος – Πρώην Δήμου Αν. Ολύμπου


Για το κίνημα ΕΙΡΗΝΗ-ΕΡΩΤΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ