Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Από σήμερα τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς..

Tα φύλλα πορείας θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν από σήμερα, οι καθηγητές μετά την πολιτική επιστράτευσή τους, που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Η απόφαση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών η οποία υπεγράφη από τον πρωθυπουργό και

. έχει δημοσιευθεί ήδη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, είναι πολιτικά επιβεβλημένη και νομικά ορθή επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια ώρα, οι καθηγητές συντονίζουν την δράση τους σήμερα και αναμένεται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη κατά της απόφασης επιστράτευσης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Τάσος Πετρόπουλος, εργατολόγος – δικηγόρος, που εκπροσωπεί την ΟΛΜΕ, είπε ότι θα καταθέσουν αίτηση αναστολής και ακύρωσης της απόφασης στο ΣΤΕ.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει όλα τα θεσμικά εργαλεία για να προχωρήσει σε διάλογο και τόνισε ότι στις προηγούμενες επιτάξεις υπήρχε μακρά περίοδος κινητοποιήσεων, ενώ εδώ δεν έχουμε καν αφετηρία.

Εκτίμησε ακόμα ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για την επίταξη για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς θέλει να προβάλει μία «στιβαρή εικόνα».

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε παράλληλα, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα επίταξη γίνεται σε περιπτώσεις που απειλείται η δημόσια υγεία ή η άμυνα της χώρας.

Οι καθηγητές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 19:00 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμη στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) δεν έχουν λάβει απόφαση για απεργία ακόμη, ενώ έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να την καταδικάζουν και συνδικαλιστικά σωματεία να ανακοινώνουν συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση.

Για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, συνεδριάζει σήμερα το πρωί (09.00) εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

«Οι καθηγητές είναι εξοργισμένοι καθώς το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε μέσα στις γιορτές δημιουργεί δυσμενέστατες συνέπειες για τον κλάδο δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Φάσαρης, πρόεδρος της πρώτης ΕΛΜΕ Αθήνας.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει οτι οι καθηγητές κρατούν σε ομηρία τους μαθητές, όταν εκείνη άφησε τα σχολεία πέρυσι χωρίς βιβλία και χωρίς θέρμανση φέτος. Ανέφερε ότι αύριο, Τρίτη, θα συνεδριάσουν με θέμα τις κινητοποιήσεις οι τοπικές ΕΛΜΕ και την Τετάρτη και οι πρόεδροι.

«Μας στεναχωρεί βαθύτατα η επιστράτευση και πόσο μάλλον που είναι προληπτική» είπε στον σταθμό μας ο Μανώλης Τσαγκαράκης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου.