Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Επιστράτευση των καθηγητών αν γίνει απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

- Για εκβιασμό κάνει λόγο το υπουργείο και προειδοποιεί να μην γίνει απεργία μέσα στις πανελλήνιες - Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ για το εάν και πότε θα γίνει απεργία
- Στις 15 θα αποφασίσουν οι καθηγητές, στις 17 ξεκινούν οι εξετάσεις
- Τελεσίγραφα και ομηρία για 100.000 μαθητές

Σκληρή γραμμή επιλέγει η κυβέρνηση έναντι των καθηγητών. Η εντολή Σαμαρά προς το υπουργείο Παιδείας είναι σαφής. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να προχωρήσει ο νόμος, αλλά και να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των καθηγητών.
Μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με το υπουργείο οι καθηγητές συναντώνται σήμερα για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Ως τώρα, πλην του ΠΑΜΕ οι περισσότερες πλευρές τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις.

Όπως και να έχει όμως η τελική απόφαση θα παρθεί στις 15 του μήνα, μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών από την ολομέλεια των ΕΛΜΕ που θα κληθεί να αποφασίσει επί της σημερινής πρότασης της ΟΛΜΕ.

Μέχρι στιγμής με εξαίρεση το 1990 οπότε και οι πανελλαδικές είχαν ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων η ΟΛΜΕ έχει αποφύγει να απεργήσει μέσα στις εξετάσεις.

Αυτή την ώρα με εξαίρεση το ΠΑΜΕ που προτείνει 48ωρη πριν τις εξετάσεις όλες οι άλλες πλευρές δείχνουν να συζητούν το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.

newsit.gr