Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΙ "ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ" ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο πρόεδρος των "ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ" Κωνσταντίνος Μανιουδάκης στο μικρόφωνο
72 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μεγάλη Μάχη της Κρήτης που άφησε όλον τον κόσμο άναυδο από θαυμασμό για την ηρωική αντίσταση του λαού της Κρήτης εναντίον των Γερμανών κατακτητών και σήμερα ο σύλλογος Κρητών Πιερίας "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ" με επικεφαλής τον μαχητικό του πρόεδρο Κωνσταντίνο Μανιουδάκη οργάνωσε εκδήλωση στην Ανδρομάχη Κατερίνης προς τιμήν όλων των πεσόντων της Κρήτης στον αντικατοχικό αγώνα.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις 10 η ώρα σήμερα το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη Κατερίνης. Στη συνέχεια για το ιστορικό της ημέρας μίλησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος.
Ακολούθησε συγκινητική ομιλία του προέδρου του συλλόγου ¨ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ" Κωνσταντίνου Μανιουδάκη για την ηρωική αντίσταση των Κρητικών εναντίον των Γερμανών κατακτητών τονίζοντας χαρακτηριστικά : "Μέχρι και οι πέτρες της Κρήτης σηκώθηκαν για να χτυπήσουν τον κατακτητή. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, όλοι ήταν σύσσωμοι σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα αντίστασης για την ελευθερία".
Η εκδήλωση έκλεισε με ριζίτικα τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και με δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού.