Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μας το έστειλε το ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
Μεσάνυχτα Κυριακής έγινε δεκτή, με τρόπο που δεν τιμάει την κοινοβουλευτική δημοκρατία,  20 μόλις λεπτά πριν την τελική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου του ενός μόνον άρθρου και των 25 υποπαραγράφων, απαράδεκτη και σκανδαλώδης
τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και o βουλευτής Πιερίας κ.Κωνσταντόπουλος.

Η τροπολογία αυτή  επιτρέπει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού να παραχωρούν, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τουριστικής δραστηριότητας!!! την  αποκλειστική χρήση όμορων εκτάσεων αιγιαλού και παραλίας, με απευθείας ανάθεση, ακόμα και αν μεταξύ τους παρεμβάλλονται δημόσια κτήματα.
Στην τροπολογία αυτή αντιτάχθηκε  ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, αφού με τη ρύθμιση αυτή καταλύεται στην πράξη και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε αιγιαλό και παραλίες.
Συγκεκριμένα η παραχώρηση χρήσης παράκτιων ζωνών θα γίνεται κατόπιν αίτησης της ενδιαφερόμενης επιχείρησης και με σύναψη μισθωτηρίου συμβολαίου, εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου, που ψηφίσθηκε στις 28/4/13 και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί δημόσια διακήρυξη.
Η αναφορά σε δημόσιες εκτάσεις “όμορες” ή με κοινόχρηστους χώρους που έχουν αποκτήσει κοινόχρηστο χαρακτήρα με απαλλοτρίωση τελικώς δημιουργούν προϋποθέσεις για απαλλοτριώσεις με σκοπό την δημιουργία “παράκτιων μετώπων”!!
Γίνεται πλέον φανερό ότι με τη νομιμοποίηση παραχώρησης της αποκλειστικότητας χρήσης των παράκτιων ζωνών, δημιουργούνται προνομιακές συνθήκες σε αυτούς που θα δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε παράκτιες ζώνες, ενώ το αντάλλαγμα για τους Δήμους θα είναι μηδαμινό!!
Σε λίγο στον νομό μας η ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές μας θα είναι πολυτέλεια για τους πολίτες, που πέρα από την αφαίμαξη του εισοδήματος τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την ιδιωτικοποίηση των «μπάνιων του λαού». Ως πότε τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο, μέσα από φωτογραφικές διαταξεις και τροπολογίες «της νύχτας»; Ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM Πιερίας ζητά να παρθεί άμεσα πίσω η τροπολογία, να εξασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές μας.
 
 
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Ν.Πιερίας