Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Επτά προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
Επτά προτάσεις για την ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων των νοικοκυριών προς τις τράπεζες και την αναμόρφωση του Τειρεσία πρότεινε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Βουλή.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, τόνισε ότι επείγει τώρα να γίνουν ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν:

* Ολική διαγραφή χρεών αυτοί που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι άρρωστοι και οι υπερήλικες.
* Μερική διαγραφή χρεών προς τις τράπεζες, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που είχαν τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες λόγω των μνημονιακών πολιτικών
* Μηνιαία τραπεζική δόση μέχρι το 30% του εισοδήματός τους και το υπόλοιπο να διαγράφεται και να επανεξετάζεται ανάλογα με το εισόδημα που έχει κάποιος κάθε χρονιά.
* Εκλογίκευση των επιτοκίων, δηλαδή, τη μείωση των επιτοκίων ειδικά στις πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια που είναι ιδιαίτερα ληστρικά,
* Πάγωμα διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και είσπραξης από τις τράπεζες, όταν προσφεύγει σε αυτές ο δανειολήπτης και ζητάει εναγωνίως ρύθμιση των δανείων του.
* Ριζική αλλαγή του «Τειρεσία»
* Θέσπιση αναγκαστικών κανόνων, ώστε οι τράπεζες αναγκαστικά να δέχονται αυτές τις ρυθμίσεις και όχι να επαφίεται στην καλή τους θέληση η λύση ή στο να πάει να βρει το δίκιο του ο δανειολήπτης στο δικαστήριο.