Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Επίσημα τέλος ο Μουρίνιο!

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανακοίνωσε ότι ο Special One δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της Ρεάλ την επόμενη σεζόν! «Κοινή συναινέση» το διαζύγιο.

«Δεν έχουμε συμφωνήσει με κάποιον προπονητή» είπε ο πρόεδρος των Μερένγκες και ξεκαθάρισε
ότι «το διαζύγιο πάρθηκε κοινή συναινέση».

Ο Πέρεθ επιβεβαίωσε ότι η Ρεάλ την έχει ψάξει για τον Κάρλο Αντσελότι. «Ρωτήσαμε την Παρί Σεν Ζερμέν για το αν θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του και μας απάντησαν αρνητικά».

«Επανέφερε την Ρεάλ στη θέση που της αξίζει. Πριν έρθει περάσαμε έξι χρόνια στους '16' του Champions League. Τώρα επιστρέψαμε ανάμεσα στους καλύτερους και παίζουμε τελικούς Κυπέλλου. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης και η νοοτροπία εδώ είναι να νικάμε. Είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε στην κορυφή και όχι να είμαστε δεύτεροι στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο και στους ημιτελικούς του Champions League».

Οσον αφορά τις κόντρες που έχουν υπάρξει σε όλα τα επίπεδα στο «Μπερναμπέου», είπε. «Η Ρεάλ είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Δεν υπάρχει πρόβλημα, ας θυμηθούμε τις παλαιότερες εποχές, πριν εννιά χρόνια και ας μην επιστρέψουμε σε αυτές».

Η αποχώρηση του Μουρίνιο δεν θα είναι τραυματική, ούτε σημαίνει ότι ήταν μία αποτυχία. «Δεν υπάρχει κανένας προπονητής στην Primera Division που να έχει μείνει σε έναν πάγκο για τρία χρόνια, όπως έκανε ο Μουρίνιο. Δεν είναι εύκολο, πόσω μάλλον σε έναν σύλλογο, όπως η Ρεάλ. Εκείνος έκρινε ότι ήταν καλύτερο να φύγει και συμφώνησα με τους λόγους που μου ανέλυσε».

«Θα μου άρεσε αν έμενε ο Μουρίνιο. Εφερε την ένταση σε κάποια όρια που δεν οδήγησε σε καλά αποτελέσματα για την ομάδα. Στην Ρεάλ Μαδρίτης είμαστε συνηθισμένοι και περήφανοι με αυτή την ένταση, όμως με τον Μουρίνιο έφτασε σε ανυπόφορα επίπεδα».

Ο Πέρεθ προτίμησε να μην ασκήσει κριτική στα λόγια του Πορτογάλου για τους Ικερ Κασίγιας, Κριστιάνο Ρονάλντο και Πέπε. «Πρέπει να σεβαστούμε τις τακτικές αποφάσεις του Μουρίνιο».

Οσον αφορά τα όσα γίνονταν εκτός των τεσσάρων γραμμών, ο Πέρεθ τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος που ο Μουρίνιο ήταν ο προπονητής της Ρεάλ τα τελευταία τρία χρόνια. «Είναι πολλά αυτά που μας έδωσε στο αθλητικό κομμάτι, μας βελτίωσε πάρα πολύ και πρέπει να τον ευχαριστήσω».



Διάβασε περισσότερα στο: Επίσημα τέλος ο Μουρίνιο! | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook