Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συμμετοχή της Π.Ε.Πιερίας στο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ  ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

Στο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης που ανοίγει  τις πύλες του,  την
Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Το Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από 16-19 Μαΐου 2013 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην προβλήτα Α’ με τη συμμετοχή 10 Επιμελητηρίων, 5 Περιφερειών, 10 τουριστικών Δήμων και ιδιωτών, συνδιοργανώνεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τη ΔΕΘ  Α.Ε. και τον ΟΛΘ Α.Ε. , υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.



Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνει τη δυνατότητα σε τουριστικές επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους αλλά και στους επισκέπτες του φεστιβάλ να ενημερωθούν για τους προορισμούς εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και να προμηθευτούν το τουριστικό  υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για τον τόπο που τους ενδιαφέρει.



Με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η Π.Ε.Πιερίας θα στηρίξει και θα προωθήσει το τουριστικό της προϊόν,  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την τοπική οικονομία εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. 



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη ανάκαμψης του τουρισμού, που αποτελεί- όπως επισημαίνει- τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, βασικό πυλώνα και ελπίδα ανάπτυξης καθώς και  κύριο  μοχλό  εξόδου από την κρίση,  μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, τη συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ ως προς την προβολή του κάθε τόπου μέσα από ένα ενιαίο δίκτυο, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό  των υποδομών τουρισμού, τη χορήγηση επενδυτικών κινήτρων για τον κλάδο του τουρισμού, την περαιτέρω ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού ( γαστρονομικό, θρησκευτικό, αρχαιολογικό, συνεδριακό κ.α) τόσο για την αύξηση της επισκεψιμότητας όσο και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και τη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον αγροτικό τομέα και την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων.  



Τα εγκαίνια του  Φεστιβάλ Τουρισμού πραγματοποιούνται την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013  στις 19:30 μ.μ. με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Άλλωστε, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και  δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, θα πλαισιώνουν τη διοργάνωση της έκθεσης και τις επόμενες   ημέρες, με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο σ΄αυτή τη γιορτή του τουρισμού.