Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Μας το έστειλε η ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 Η  19η  Μαΐου έχει οριστεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.  Η Γενοκτονία αυτή αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, σταθμό στην ιστορία του
Ελληνικού Έθνους και μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. 
Τιμούμε τη μνήμη των χιλιάδων Ποντίων συμπατριωτών μας, που βίωσαν τους διωγμούς στην προσπάθεια εξάλειψης κάθε ελληνικού στοιχείου στον Πόντο.
Τιμούμε τις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας, εκπληρώνοντας ένα ιστορικό καθήκον προς την ιστορική αυτή γενιά, που, παρά τις ασύλληπτες δυσκολίες, επεβίωσε, κατάφερε να σταθεί όρθια, να μεγαλουργήσει και να μεταλαμπαδεύσει την μακραίωνη ιστορία της σε όλους εμάς. 
Οφείλουμε σεβασμό στα θύματα και τους εκτοπισμένους του Ποντιακού Ελληνισμού κυρίως όμως, είναι ιστορικό μας χρέος να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη μνήμη και να συνεχίσουμε, όλοι μαζί, να βαδίζουμε ενωμένοι και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Ποντιακό Ελληνισμό με οδοδείκτες της πορείας μας τις θυσίες, τις αξίες και τις παραδόσεις του.
Η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων μας βοηθάει να τονώσουμε την ιστορική μας μνήμη και την εθνική συνείδηση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να υπηρετούμε το υπέρτατο  χρέος μας, που είναι να μη  παραδώσουμε ποτέ στη λήθη του χρόνου τον αφανισμό αυτής της ηρωικής γενιάς. Αντίθετα, θα πρέπει να διατηρούμε πάντα άσβεστη τη φλόγα των υψηλών   ιδανικών και αξιών της Φυλής μας, που μας κληροδότησαν οι ένδοξοι μας πρόγονοι και να τη μεταλαμπαδεύουμε στις επερχόμενες γενεές.