Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νικητής του Διαγωνισμού “Doodle 4 Google” o 10χρονος Αστέριος Ρέυνικ από το Λιτόχωρο

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
Ο μικρός Αστέριος από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου, αναδείχθηκε νικητής του “Doodle 4 Google”, ο οποίος είναι ένας ανοιχτός διαγωνισμός για
όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 έως 18 ετών και έχει ως θέμα την “Ελλάδα μου”.


Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου 2013 και η υποβολή των συμμετοχών έληξε στις 29 Μαρτίου. Κάθε σχολείο είχε δικαίωμα υποβολής μέχρι έξι ζωγραφιές λογοτύπων της (Doodles) Google. Απώτερος στόχος ήταν οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους για να σχεδιάσουν ένα λογότυπο, ενθαρρύνοντας την παραγωγική σκέψη σε μία χώρα, η οποία πασχίζει να βγει από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της.

Ο Αστέριος Ρέυκιν από το Λιτόχωρο, εκπροσώπησε επάξια την περιοχή μας, καθώς ανάμεσα σε συμμετέχοντες έως 18 ετών από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, κατάφερε να φέρει την πρωτιά στην Πιερία. Η ελληνική σημαία, η θάλασσα, ο ήλιος κι ένα καραβάκι συνθέτουν το doodle του μικρού μαθητή που θα κοσμεί για 24 ώρες την κεντρική σελίδα της Google, σήμερα, 14 Μαίου 2013, το οποίο αντικατοπτρίζει την άποψή του για την Ελλάδα. Ο ίδιος δήλωσε : “Ζωγράφισα το doodle με ένα μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία, γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα”.

Εκτός από τον νικητή του διαγωνισμού, ο οποίος πέραν της 24ωρης ανάρτησης του λογοτύπου του στο Google, έχει κερδίσει πλούσια δώρα της εν λόγω εταιρίας, κερδισμένο είναι και το 2ο Δημοτικό Σχολείο του Λιτοχώρου, καθώς θα διατεθούν 30 Chromebook υπολογιστές με σκοπό τη δημιουργία μίας ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να ανακαλύπτουν τον κόσμο της τεχνολογίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία  Μαυρίδου επικροτούν την προσπάθεια του μικρού Αστέριου και τον συγχαίρουν για τη μεγάλη του αυτή πανελλήνια επιτυχία, η οποία αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη δημιουργική και παραγωγική νέα γενιά του τόπου μας.


                          
                        Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
                                  Σοφία Μαυρίδου