Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η ΝΜOS ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!

Την μαγεία των εικόνων στην μεγάλη οθόνη θα απολαύσουν οι σινεφίλ μέσα  από το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου , που περιλαμβάνει  την προβολή των βραβευμένων ταινιών του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας  με ώρα έναρξης  στις 20.00 το βράδυ

της Πέμπτης 9 και Παρασκευής 10 Μαίου του 2013  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (οδός Εθνικής Αμύνης 1,Θεσσαλονίκη).
Το διήμερο Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την υποστήριξη κι άμεση συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέξανδρος».
Διοργανωτές είναι  η  εταιρεία NMOS,  το  Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, και η Κινηματογραφική Εταιρεία KOYINTA. 
Κατά τη διάρκεια των προβολών θα «παιχθούν» 13 ταινίες μικρού μήκους και  τα δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ διάρκειας  47, καθώς 46 λεπτών αντίστοιχα. «Το θέμα είναι η αισθητική αρτιότητα ,η αισθητική αναζήτηση με το πέρασμα στο ψηφιακό. Τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, επιτρέπουν τις ιδιαιτερότητες, να αναδείξουν την αισθητική δύναμη, να δουλέψουν με τη υφή, με τις σχέσεις των εικόνων και των μορφών της αφήγησης.
Η σχέση τέχνης και τεχνικής στον κινηματογράφο είναι όροι συνυφασμένοι. Ο κινηματογράφος πρέπει να έχει την φιλοδοξία να καταγράφει το παρόν, να συνδιαλέγεται με το παρελθόν, και να φαντάζεται το μέλλον. Οι ταινίες θα πρέπει να βασίζονται σε αυτό και να δουλεύουν το ψηφιακό μέσο σαν ένα σύγχρονο τρόπο εμφάνισης και αντίληψης του αισθητού.
Ο Κινηματογράφος μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη και την προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτιστικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας. Με αυτή του την ιδιότητα άλλωστε, αναδεικνύεται σε πρωτεύοντα παράγοντα ανάπτυξης των ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών και λειτουργίας των δημοκρατικών κοινωνιών, καθώς τα οπτικοακουστικά έργα δύνανται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της Ελληνικής και ευρύτερα της Eυρωπαϊκής ταυτότητας», λένε οι εκπρόσωποι των διοργανωτών.
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ παρέχονται από τη NMOS (οδός Παυσανία 21, Άνω Τούμπα, τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 2310286962 και κινητό 6944181772, e-mail: info@nmos.gr).International Digital Film Festival www.shortfilmfestival.gr
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ NMOS ΣΤΟ FACEBOOK
https://www.facebook.com/events/509488169113684/509490689113432/?notif_t=plan_mall_activity