Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Την Κυριακή 16 Ιούνη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά η οποία κορυφώθηκε με το τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στο γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας.

Αυτή η πρωτοβουλία της ΚΝΕ εντάσσεται στα πλαίσια του 39ου φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ όπου στο νομό μας θα κορυφωθεί στις 9 και 10 Αυγούστου με το
διήμερο φεστιβάλ στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης.
 


Μέσα από αυτή μας τη δραστηριότητα θέλαμε να προβάλουμε την ξεκάθαρη θέση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, τη συνεχόμενη μάχη που δίνουμε εναντίων τους και τους λόγους για τους οποίοι η άρχουσα τάξη, αυτή που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και τους καπιταλιστές, τα προωθεί.

Αναπτύσσουμε πάλη με διεκδικητικά χαρακτηριστικά αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένη ιδεολογική διαπάλη γύρω από τα ιδεολογήματα με τα οποία η κυρίαρχη πολιτική προσπαθεί να απενοχοποιήσει τη χρήση. Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια στο αναχρονιστικό ιδεολόγημα που προωθεί το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε “σκληρά” και “μαλακά”. Σημασία δεν έχει η ουσία από την οποία ο νέος άνθρωπος είναι σήμερα εξαρτημένος, αλλά ποια είναι η αιτία που τον έστρεψε στη χρήση, στην αποξένωση, στην αποστράτευση από τη ζωή και την πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών του και τελικά, σιγά σιγά στο θάνατο.

Σήμερα εκτιμάμε ότι δεν αρκεί απλά η μελέτη των αιτίων και της έκτασης της τοξικοεξάρτησης ή η ενημέρωση του λαού και της νεολαίας, αλλά πρέπει να ενταθεί η δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την ανάπτυξη πανελλαδικού αντιναρκωτικού κινήματος, με στόχο τη δημιουργία δημόσιων και δωρεάν προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης, “στεγνής” απεξάρτησης κοινωνικής επανένταξης, τόσα όσα έχει ανάγκη η χώρα.

Δεν είναι τυχαίο που σε περιόδους κρίσης η χρήση των ναρκωτικών είναι σε έξαρση, δεν είναι τυχαίο όταν σήμερα που η κατάσταση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών γίνετε όλο και δυσκολότερη, να κάνει την εμφάνιση του ένα νέο ναρκωτικό, το ΣΙΣΑ, στις πιάτσες των μεγαλουπόλεων της Ελλάδας.

Θέλουν τους νέους μαστουρωμένους για να μην αντιδρούν σε ότι συμβαίνει, να μην αντιδρούν στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν για να μπορεί να διαιωνίζετε έτσι το σύστημα της εκμετάλλευσης. Όταν το μυαλό του νέου κοιμάται δεν τον ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρο του, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα πέρα από το «πιώμα» του.

Μας θέλουν υποταγμένους αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Θα σηκώσουμε ανάστημα και θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατάματα, οργανωμένοι στους χώρους δουλειάς μας, στα σχολεία, τις γειτονιές μας, θα σηκώσουμε κεφάλι ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, ενάντια στα κατασταλτικά τους μέσα ένα από τα οποία είναι και τα ναρκωτικά, θα παλέψουμε για την οριστική κατάργηση και των εκμεταλλευτών μας, των καπιταλιστών και των κατασταλτικών τους μέσων, για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία και οικονομία που κουμάντο θα κάνει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της, αυτοί που σήμερα λέμε φτωχά λαϊκά στρώματα.