Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τεράστια επιτυχία είχε η μουσικοθεατρική παράσταση «Η λίμνη των κύκνων», έργο του Τσαϊκόφσκι παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο κοινό που παρακολούθησε έκθαμβο την όλη παράσταση.

Ο ευγενικός πρίγκιπας του παραμυθιού αγάπησε έναν κύκνο…
Μα όχι, δεν ήταν κύκνος! 

Ήταν μια πανέμορφη κοπέλα που εξαιτίας ενός κακού μάγου, έπαιρνε την ανθρώπινη μορφή της μόνο τη νύχτα. Θα μπορούσε άραγε οι δύο νέοι να σπάσουν την κατάρα του μάγου και να μείνουν μαζί; Μια ιστορία αγάπης…που εκτυλίχθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.


Μια σκέψη της δασκάλας Μηλιώτη Μαρίας και των μαθητών του τμήματος ν’ αποχαιρετίσουν τους συμμαθητές, δασκάλους και γονείς με έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Μετά από 6 χρόνια παρουσίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο έφτασε και η δύση της φετινής σχολικής χρονιάς. Μαζί της τελειώνει η παρουσία των μαθητών στο δημοτικό σχολείο και ξεκινάει η μετάβαση στο Γυμνάσιο χαράζοντας μια νέα πορεία στη ζωή που ανοίγεται μπροστά τους.

Οι μαθητές μας ταξίδεψαν στην μαγική χώρα του παραμυθιού, ανοίγοντας τα φτερά της δημιουργικής φαντασίας και την καλλιέργεια των ρόλων. Ένα έργο γεμάτο δράση, φωτισμένο από τα παιδικά βλέμματα, με συνοδοιπόρο τη γλυκιά, απαλή κλασσική μουσική.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Τσακιρίδη Βασίλη με ένα σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η δασκάλα του τμήματος ΣΤ2 κα. Μηλιώτη Μαρία και ακολούθησαν οι μικροί πρωταγωνιστές του έργου Γιώτσας Περικλής, Κυρμανίδου Μαριτίνα, Λαζοπούλου Άννα, Λεμονάκη Ελευθερία, Μάνου Αγγελική, Μεγκιάνα Μαρίνα, Μπικιαρόπουλος Παναγιώτης, Παιδοκούκη Μαρκέλλα, Πυραλής Άγγελος, Σκλιοπίδης Γιάννης, Τάκου Χριστίνα, Ταουσιάνης Γιώργος, Τσιόκας Τάσος, Τσιώλης Σπύρος, Τσουλγουνίδης Παναγιώτης, Τυρναβίτου Σοφία, Χατζηπαντελή Θεοδώρα, Χορμόβα Σοφία.

Η λίμνη των κύκνων (ρωσικά: Λεμπεντινόγιε οζέρο) είναι τίτλος παράστασης μπαλέτου, γραμμένης σε τέσσερις πράξεις.

Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Πιότρ Τσαϊκόφσκι τη διετία 1875-1876, ενώ η ιστορία της βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε έναν αρχαίο γερμανικό μύθο.

Η πρωτότυπη χορογραφία ανήκει στον Julius Reisinger.

Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, στις 20 Φεβρουαρίου 1877.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καμανατζή Μιχάλη για την επιμέλεια του ήχου.

Την κα. Σαλασίδου Φούλα για τις χορογραφίες

Τα Μ.Μ.Ε., τη ΔΙΟΝ ΤV, τους χορηγούς (Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας καιGallery ΧΑΡΙΕΣΣΑ), το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και τους γονείς των μαθητών για το τεράστιο ενδιαφέρον, υποστήριξη και φροντίδα στην παρουσίαση της παράστασης και σε όλους όσους προσέφεραν τη βοήθειά τους.

Σας ευχαριστούμε όλους για την πολύτιμη συνεισφορά σας στην επίτευξη και επιτυχία αυτής της μουσικοθεατρικής παράστασης. Σας ευχόμαστε ένα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!