Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Το πρόγραμμα του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσιάσθηκε στη Λάρισα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
 Την Τρίτη το βράδυ
Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου, στη Λάρισα, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης σε ειδική εκδήλωση το λεύκωμα «40 ΧΡΟΝΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ» και το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεών του.

Το ενδιαφέρον του θεσσαλικού κοινού για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, ήταν αυτό που έδωσε το έναυσμα στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου για την εκδήλωση που την παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του θεάτρου και του πολιτισμού της περιοχής. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση, καθώς και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη, που αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου το 2010 τιμώμενη χώρα ήταν η Γαλλία, σημειώνοντας παράλληλα και την άψογη από κάθε άποψη συνεργασία, αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις. Επίσης εξήρε και την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς διοργάνωσης, έτσι ώστε κάθε χρόνο το φεστιβάλ να βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με εκδηλώσεις κορυφαίας ποιότητας.
Στη συνέχεια ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Νίκος Πασχαλούδης στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι  το Φεστιβάλ Ολύμπου από το  1972  και μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως ο σημαντικότερος πολιτιστικός θεσμός της Βόρειας Ελλάδος και παράλληλα πρόσθεσε ότι η αντοχή του στο χρόνο οφείλεται στο ανεξάντλητο πάθος των ανθρώπων που το ίδρυσαν και το στήριξαν με ιδιαίτερη καλλιτεχνική και οργανωτική αξιοσύνη. Κλείνοντας, ο κ. Πασχαλούδης ευχαρίστησε  τις αρχές και τους πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας για τη στήριξη που δίνουν όλα αυτά τα χρόνια προς το Φεστιβάλ.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κώστας Τσιάνος, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη αγάπη και συγκίνηση για τη σχέση του με το θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου και η φιλόλογος κ. Ευαγγελία Ράπτου – Στεργιούλα παρουσίασε το λεύκωμα με μια ξεχωριστή γλαφυρότητα.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος είπε για τη μακρόχρονη πορεία του φεστιβάλ και τις σημαντικές τομές που έδωσαν μια άλλη δυναμική και διάσταση και που άνοιξαν αποτελεσματικούς δρόμους επικοινωνίας σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, ακόμη και οικονομίας. Ακόμη τόνισε την εξωστρέφεια του φεστιβάλ που καταξιώνεται στο χώρο της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και ευρύτερα.

Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΡ.ΦΕ.Ο Κώστας Μυστακίδης παρουσίασε με λεπτομέρεια τις ενδιαφέρουσες φετινές εκδηλώσεις και υπογράμμισε και την κοινωνική πτυχή που έχουν φέτος οι τιμές των εισιτηρίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των ομιλιών προβλήθηκε μια ολιγόλεπτη ενδιαφέρουσα ταινία με την ιστορική αναδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου

Στην αποστολή του ΟΡ.ΦΕ.Ο στη Λάρισα ήταν και η κ. Χάϊδω Παπαχατζή από την επιτροπή προβολής και δημοσίων σχέσεων που επιμελήθηκε, στο τέλος της εκδήλωσης, την προσφορά φρούτων της Πιερίας, μια συμβολική κίνηση που παρουσίασε και την αγροτική πτυχή της περιοχής.

*Μετά το τέλος της παρουσίασης ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κώστας Τσιάνος, δήλωσε: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι μια ιστορία που έγινε θεσμός με πολύ κόπο και είμαι σε θέση να το ξέρω αυτό, γιατί είμαστε από τους πρώτους, το Θεσσαλικό Θέατρο εννοώ, που συμβάλαμε στην επιτυχία και την εδραίωσή αν θέλετε. Εκεί δίπλα στον Όλυμπο, στο περίφημο αρχαίο θέατρο του Δίου, είναι ένας σημαντικός πολιτιστικός παράγοντας μετά από τα φεστιβάλ της Επιδαύρου και των Φιλίππων και γενικά, είναι ένα λαμπρό πολιτιστικό γεγονός που γίνεται κάθε καλοκαίρι, σ΄αυτόν τον εκπληκτικό χώρο. Δίνεται η ευκαιρία σε πάρα πολλά σχήματα, από τα εθνικά μας θέατρα, τα περιφερειακά, τα ΔΗΠΕΘΕ και άλλα μουσικά συγκροτήματα να δείξουν τη δουλειά τους στον καταπληκτικό κόσμο που μένει ή επισκέπτεται την Πιερία».

Επίσης, δήλωση έκανε και η κ Ευαγγελία Ράπτου - Στεργιούλα, καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας, η οποία είπε: «Διάβασα το λεύκωμα από την αρχή ως το τέλος, μάλιστα χωρίς να σταματήσω. Μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια από την «Ωραία ζωή» του  Τυμφρηστού που λέει αν υπάρχει έθνος που η ουρανοπετούσα φαντασία δεν γνώρισε όρια και δεν είχε πόδια, αυτό το έθνος είναι το ελληνικό. Και μέσα από όλα τα προγράμματα, όπως είδα στο λεύκωμα του Φεστιβάλ Ολύμπου και του ΟΡ.ΦΕ.Ο φαίνεται αυτή η συνέχεια από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Σαν για παράδειγμα, να έγινε ένα ταξίδι στο παρελθόν και το ενώνει με το παρόν. Και βέβαια αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους εμπνευστές του Φεστιβάλ Ολύμπου, όσο και στον Οργανισμό του Φεστιβάλ. Συγχαρητήρια σε όλους».