Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνδικαλιστές από τα Συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σ.Ε.Τ.Ε.Π.Ε., σωματείο Plaza, Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Κατερίνης, Σύλλογο Δημοτικών
Υπαλλήλων Πιερίας και οι Γραμματείες Π.Α.ΜΕ, Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. και ΠΑ.ΣΥ
   Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους 11 διωκόμενους κατοίκους της Νότιας Πιερίας που διεκδίκησαν, μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους της περιοχής, το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής. 



Η δίωξη των 11 κατοίκων της Νότιας Πιερίας, για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 του Απρίλη 2011 στον κόμβο στα κάστρα, ύστερα από την προκλητική και αιφνιδιαστική ενέργεια της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Α.Ε. (ξημερώματα Σαββάτου 8-4-2011) να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας, στόχο έχει: την τρομοκράτηση και υποταγή του λαού της Πιερίας που αντιδρά στο «άγριο χαράτσωμα» μέσω των διοδίων αλλά και του αποκλεισμού ολόκληρης της περιοχής από την εθνική οδό.

Επιδιώκεται να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και η πάλη του για την ελεύθερη χρησιμοποίηση των δρόμων και την κατάργηση όλων των διοδίων. Άλλωστε την κατασκευή των οδικών αξόνων την έχει πληρώσει ο λαός μέσω της άγριας φορολογίας και πρέπει ελεύθερα να τους χρησιμοποιεί.

Η ενέργεια της Εταιρείας Αιγαίον Α.Ε στις 8-4-2011 ήταν συνέχεια του αποκλεισμού της περιοχής και προάγγελος της λειτουργίας των παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά που έγινε στις 28 του Απρίλη 2011.



Εξάλλου το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των εξόδων προς τους οικισμούς της Νότιας αλλά και της Βόρειας Πιερίας-γέφυρα Αιγινίου- είναι πάγια τακτική της Εταιρείας με σκοπό τη διοχέτευση όλης της κίνησης από τα διόδια και αιτία τα διαφυγόντα «κέρδη» της.



Η διαμαρτυρία στο σημείο της αποκλεισμένης εξόδου από την Εταιρεία Αιγαίον Α.Ε από τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να ανοίξει το δρόμο και να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία . Παρότι το αίτημα των κατοίκων ικανοποιήθηκε διατάχθηκε δίωξη σε 11 κατοίκους της περιοχής με το έωλο κατηγορητήριο της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών».



Στόχος της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων είναι, εν προκειμένω, και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών στις οποίες έχει παραδοθεί η εκμετάλλευση των εθνικών οδών και, με τις συνεχείς αυξήσεις στα διόδια, κερδοσκοπούν, ασύστολα, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Ανάλογες είναι και οι διώξεις στους κατοίκους του Αιγινίου που αγωνίζονται για 5 μήνες τώρα για την κατάργηση των διοδίων του Αιγινίου.

Ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων και το άνοιγμα των εξόδων προς τους οικισμούς αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των κατοίκων της Πιερίας.



ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



Όλοι στα δικαστήρια της Κατερίνης στις 14 Ιουνίου 2013 για συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές.



Συνδικαλιστές από τα Συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σ.Ε.Τ.Ε.Π.Ε., σωματείοPlaza, Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Κατερίνης, Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας και οι Γραμματείες Π.Α.ΜΕ, Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. και ΠΑ.ΣΥ