Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα φέρεται να έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, η τρόικα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

www.tokarfi.gr
Προς απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα φέρεται να έχει
ζητήσει, μεταξύ άλλων, η τρόικα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα τέθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά προς το παρόν έχει περάσει στα «ψιλά», καθώς προέκυψε το πρόβλημα της ΕΡΤ, το οποίο έχει επισκιάσει σχεδόν τα πάντα.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και η τρόικα, αντιλαμβανόμενη τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες, αποφάσισε να μην πιέσει άμεσα για το θέμα των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δίνοντας ένα περιθώριο κινήσεων, τουλάχιστον, έως το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Ωστόσο και πάλι τα περιθώρια δεν είναι και ιδιαιτέρως μεγάλα.

Στο υπουργείο Εργασίας σηκώνουν τα χέρια ψηλά, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο μέτρο πολύ δύσκολα θα περάσει, αν και ο ορυμαγδός των τελευταίων – σκληρών – μέτρων, έχει αποδείξει ότι «στην Ελλάδα όλα πλέον γίνονται».

Στο υπουργείο Οικονομικών πάλι, που γνωρίζουν καλά το θέμα, προτιμούν να τηρούν σιγή ιχθύος και περιμένουν τις πολιτικές εξελίξεις των επομένων ημερών για να χαράξουν πορεία. Κι αυτό γιατί μπορεί και να τους προλάβουν, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει.