Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κλοπή μεταλλικών μερών στην παλιά σιδηροδρομική γέφυρα Αξιού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα
 Κατά τη σημερινή αυτοψία κατά μήκος του Αξιού, το προσωπικό και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα εντόπισαν παράνομη δραστηριότητα τριών ατόμων,
οι οποίοι αφαιρούσαν μεταλλικά κομμάτια από την παλιά σιδηροδρομική γέφυρα του ποταμού, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη νέα σιδηροδρομική γραμμή. Τα τρία άτομα, με αγροτικό όχημα με αριθμό ΚΟΗ 6284, διέθεταν εξοπλισμό κοπής μετάλλων και είχαν ήδη αποκόψει και φορτώσει στο όχημά τους μεγάλη ποσότητα μετάλλου από τη γέφυρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυτοψία του Φορέα Διαχείρισης στη συγκεκριμένη γέφυρα έγινε προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα, κατόπιν πρότασης του Υπουργείου Παιδείας, να αποκατασταθούν οι ζημίες που έχει υποστεί η γέφυρα, η οποία έχει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, και να αποδοθεί για χρήση στο κοινό, για παράδειγμα στο πλαίσιο χάραξης φυσιολατρικών διαδρομών.
Ο Φορέας Διαχείρισης θα προχωρήσει σε καταγγελία στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).