Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δυνατότητα συμμετοχής παιδιών ευπαθών οικογενειών σε κρατικές κατασκηνώσεις

  ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΩΝ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ
Με έγγραφο που απέστειλε το «Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού» του Δ.Πολυγύρου προς τον δήμο Δίου-Ολύμπου, γίνεται γνωστό ότι και φέτος θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις κρατικού προγράμματος.
Οι κατασκηνώσεις αυτές αποτελούν πρόγραμμα κοινωνικοπρονοιακού χαρακτήρα και απευθύνονται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι, ενδεείς, οικογένειες σε κρίση, μειονότητες κ.λ.π.), που πλήττονται ιδιαίτερα από τη δημοσιοοικονομική κρίση
Στην Κεντρική Μακεδονία θα λειτουργήσει κατασκήνωση στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής στην οποία θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών.
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Κάθε παιδί πριν από την εγγραφή του θα εξετάζεται από γιατρούς κρατικών υγειονομικών υπηρεσιών (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π.) και είναι απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού. Σημειώνεται δε ότι αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 14/6/2013 στα κέντρα υγείας και μονάδες του Ε.Ο.Π.Π.Υ. σύμφωνα με το υπ.αρ. Δ27 / οικ. 16275/672/24-5-2013 έγγραφο του υπουργείου εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Δίου-Ολύμπου, στο τηλέφωνο: 23520 81 211 (κ. Δέσποινα Παρουσιάδου).
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Κατά την εγγραφή των παιδιών θα πρέπει οι γονείς ή οι κηδεμόνες να υποβάλουν φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Εφορεία στην οποία θα αναγράφεται ότι δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση καθώς και το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος.
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
Σε περίπτωση που επιλεγεί κάποιος κατασκηνωτής να συμμετέχει στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 30,00 ευρώ σε λογαριασμό του δήμου Πολυγύρου που θα του υποδειχθεί. Τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών δεν θα πληρώνουν καθόλου συμμετοχή.
ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι επιδόματος απροστάτευτου παιδιού του δήμου για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα καθώς τα παιδιά δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα.