Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο τρελός τραπεζίτης που μοιράζει εκατομμύρια στους περαστικούς

Πρώην τραπεζίτης της Lehman Brothers και της UBS, έπειτα από πτώση ελικοπτέρου που είχε από την οποία υπέστη σοβαρή ψυχική διαταραχή, άρχισε να μοιράζει πολυτελή
αυτοκίνητα και υπέρογκα χρηματικά σε αγνώστους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Daily News, ο Τζέφρι Χοράν πρόσφερε σε κατασκευαστή από το Νιου Τζέρσει μια Lamborghini αξίας 460.000 δολαρίων, καθώς και 600.000 δολάρια ώστε να ανακαινίσει το ήδη πολυτελές διαμέρισμά του, χωρίς ωστόσο να τον γνωρίζει, ενώ σε μια γυναίκα από το Κουίνς χάρισε μια Mercedes αξίας 72.000 δολαρίων, αλλά και 300.000 δολάρια.

Η «γενναιοδωρία» του Χοράν δεν περιορίστηκε στις αγορές και τις καταθέσεις, καθώς υπέγραψε λευκές επιταγές και τις παρέδωσε σε αγνώστους.

Ο νομικός σύμβουλος και ο αδελφός του τραπεζίτη, κατέθεσαν αγωγή εναντίον του οικονομικού συμβούλου του Χοράν, ο οποίος όπως ισχυρίζονται οι δύο άνδρες, δεν έκανε τίποτα για να τον προστατεύσει., παρότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας του.

«Πρόκειται για μια ατυχή κατάσταση, στην οποία ένας άνθρωπος με σοβαρή ψυχική διαταραχή πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από πολλούς ανθρώπους», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Χοράν.

Όπως ανέφερε φίλος του πρώην τραπεζίτη το ατύχημα με το ελικόπτερο, που σημειώθηκε το 2001 χωρίς κανένα θύμα, ήταν καταλυτικό για την υγεία του, καθώς έκτοτε η συμπεριφορά του άλλαξε παντελώς.

Ο Χοράν με φίλους του επέστρεφε στη Νέα Υόρκη από τη Φιλαδέλφεια, όπου είχαν παρακολουθήσει παιχνίδι του NBA, όταν το αεροσκάφος προσέκρουσε πάνω σε δέντρο.

«Όταν το ελικόπτερό σου πέφτει με 165 μίλια την ώρα πάνω σε δέντρα, σίγουρα θα σου αλλάξει τη ζωή», δήλωσε ο πρώην συνάδελφος του Χοράν, Ντρου Ντόσερ.

«Έχασα έναν πολύ καλό φίλο και έναν εξαιρετικό συνάδελφο», συμπλήρωσε.

Ο κατασκευαστής και η γυναίκα που δέχθηκαν τα πλούσια δώρα του Χοράν αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση στον αμερικανικό Τύπο.

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com