Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Άνθιμος σε ρόλο εργολάβου!

Πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για επαφές με μεγαλοεπενδυτές όπως ο Ιβάν Σαββίδης

Το μήνυμα σε Έλληνες και ξένους επενδυτές «να χτίσουν και να μην κρατούν τα χρήματά τους στις τράπεζες ή τα σπίτια τους» στέλνει μέσω του karfitsa.gr ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Λίγες ώρες μετά την προτροπή προς το ποίμνιό του μέσα από το Κυριακάτικο κήρυγμά του «να ενισχύσει την Εθνική Τράπεζα» ο κ. Άνθιμος λέει «πρέπει να ξεκινήσει η οικοδομική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη για να
δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».
«Σκεφτόμαστε να αναλάβουμε αρκετές πρωτοβουλίες» συμπληρώνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει συναντήσεις με μεγαλοεπενδυτές, όπως ο Ιβάν Σαββίδης προκειμένου να τους πείσει να δραστηριοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος υπογραμμίζει επίσης ότι «πρέπει να στηρίξουμε όλοι την αρχαιότερη ελληνική τράπεζα, την Εθνική. Όλες οι τράπεζες είναι καλές αλλά πρέπει να κάνουμε το χρέος μας». Μάλιστα συμπληρώνει πως πέραν των δυο μισθών του που κατέθεσε στην τράπεζα μετέφερε εκεί και τα χρήματα που διαθέτει ίδρυμα της πόλης στο οποίο προεδρεύει ύψους 170.000 ευρώ. «Κάντε κάτι! Βοηθήστε» λέει χαρακτηριστικά.