Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Η 26η Ιουνίου είναι μία ιδιαιτέρως σημαντική ημέρα. Είναι η αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, πως η κρίση που μαστίζει όχι μόνο τη χώρα μας,
αλλά ολόκληρο τον πλανήτη, δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως είναι θεσμική και κοινωνική και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες δυστυχώς δεν είναι μόνο οικονομικά.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους είναι μία ευκαιρία για περισυλλογή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών ουσιών. Ωστόσο μία ημέρα μόνο το χρόνο δεν είναι αρκετή για να προλάβει το γενικευμένο κακό. Η αποτελεσματικότερη λύση για τη μείωση του φαινομένου είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή. Για το λόγο αυτό η ευαισθητοποίηση των παιδιών, των μαθητών, των νέων αλλά και των γονέων πρέπει να ενσωματωθεί σε ένα ευρύτερο σύστημα παιδείας, το οποίο θα διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού τη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών, 365 ημέρες το χρόνο.
Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα της πρόληψης, της θεραπείας και κυρίως της κοινωνικής επανένταξης, καθώς το ζήτημα των ναρκωτικών είναι πολυπαραγοντικό με πολλές αρνητικές προεκτάσεις τόσο για το τοξικοεξαρτημένο άτομο, όσο και για το οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό του περιβάλλον.
Ας γίνει, λοιπόν, η σημερινή μέρα αφορμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως Πολιτεία, ως πολίτες και κυρίως ως γονείς, ώστε να αλλάξουμε συμπεριφορά απέναντι στους νέους και να επιδείξουμε ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για εκείνους. Ας τους δώσουμε τη σιγουριά, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ελπίδα που κανένας ψεύτικος «παράδεισος» δεν μπορεί να τους προσφέρει.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά κι εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντα συνοδοιπόροι και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια πάταξης της εγκληματικής ενέργειας της διακίνησης των ναρκωτικών, όπως επίσης και της εξάλειψης του ζητήματος της προσωπικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε παντοιοτρόπως με αρμόδιους φορείς, ώστε από κοινού να φροντίσουμε για την πρόληψη και την καταστολή τέτοιων φαινομένων.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

                                           ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ