Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τις αλυκές Κίτρους επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ με επικεφαλής την βουλευτή Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Κατά την επίσκεψη έγινε διεξοδική συζήτηση τόσο με τα τοπικά στελέχη των Αλυκών Α.Ε. όσο και με τους εργαζόμενους. 

Η  αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το νομικό καθεστώς, την παραγωγική δυναμικότητα,
τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που έχει η επιχείρηση ενώ συζητήθηκαν και προτάσεις παραπέρα ανάπτυξης των Αλυκών αξιοποιώντας την γειτνίαση με τον υγρότοπο, τον θεραπευτικό τουρισμό ( λασπόλουτρα) τις κοντινές αρχαιότητες αλλά και το όμορφο περιβάλλον.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η συμπαράστασή του κόμματος στον αγώνα που γίνεται να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία περάσματος στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί σε ιδιώτη. Διατυπώθηκε η ανάγκη να φύγουμε από αυτές τις μνημονιακές πολιτικές που απαγορεύουν προσλήψεις ακόμα και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, προσλήψεις που είναι απαραίτητες για την εξάντληση των παραγωγικών τους δυνατοτήτων. Σημειώθηκε η ανάγκη να γίνει επί τέλους το λιμάνι του Κίτρους κάτι που εκτός των άλλων θα διευκόλυνε τις Αλυκές για τη μεταφορά του αλατιού.
Κρίθηκε η ανάγκη για συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του υγροτόπου σε όφελος όλων αλλά και της γενικότερης τουριστικής αξιοποίησης με σεβασμό στο περιβάλλον.
Τέλος ζητήθηκαν επί πλέον στοιχεία για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του κόμματος αλλά και στα πλαίσια κατάρτισης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.